Dante, Nero, Trish a V jako krásné figurky v deskovce Devil May Cry: The Bloody Palace
Novinka zdroj: tisková zpráva

Dante, Nero, Trish a V jako krásné figurky v deskovce Devil May Cry: The Bloody Palace

16. 5. 2019 14:31 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Steamforged Games mají s adaptováním videoher bohaté zkušenosti. Začali před lety velkou deskovkou i menší karetkou Dark Souls, pokračovali monstrózní Resident Evil 2, na kterou navázali hrou Horizon Zero Dawn. Devil May Cry: The Bloody Palace je tak jejich čtvrtou adaptací a zároveň druhou ve spolupráci s Capcomem.

Hned na úvod musím studio pochválit za jednu důležitou věc. Kampaň nabízí jednu jedinou úroveň příspěvku a zároveň žádné stretch goaly ani příplatková rozšíření. Konečně se autoři poučili z chyb, které napáchali při své první kampani s Dark Souls, u které my backeři stále čekáme na slíbené odemčené odměny, zatímco v obchodech už najdete i jejich pozdější tvorbu.

Nabídka Devil May Cry: Bloody Palace je zároveň docela štědrá. Se základní hrou zde totiž pořídíte i tři rozšíření v jednom balíčku (úplně samotná hra není k dispozici), který vás i s poštovným vyjde na 2 600 až 2 800 korun. Pokud si navíc pospíšíte, můžete stihnout brzkou pledge se slevou 200 korun.

zdroj: Archiv

Teď už ale k samotné hře. Jak její název napovídá, inspiruje se herním módem Bloody Palace, tedy arénou, ve které postupujete po jednotlivých podlažích a čelíte stále větší hrozbě. Od deskovky očekávejte totéž. Dva až čtyři hráči zde společně čistí arénu od monster, ale zároveň mezi sebou soupeří v tom, kdo při tom vypadá nejstylověji.

Deskovka Devil May Cry: The Bloody Palace je ryzí rubačka řízená kartami, které se snažíte napojovat na sebe a vytvářet tak mocná komba posouvající vás blíž k bodovému vítězství. Karty můžete zároveň hrát na svou obranu před útoky nepřátel řízených umělou inteligencí. Pokud vás totiž zasáhnou, vaše kombo skončí a vy se rovněž propadnete v bodech na předchozí úroveň stylu.

Ze zabitých nepřátel padají červené krystaly, pomocí kterých si mezi jednotlivými vlnami nepřátel vylepšujete svůj unikátní balíček bojových karet o nové schopnosti, zatímco zelenými krystaly se léčíte. Nemůžete sice úplně zemřít, ale po ztrátě celého zdraví dojde k vašemu omráčení a zbytek aktuální vlny strávíte jako diváci.

Devil May Cry: Bloody Palace zdroj: tisková zpráva

Nepřátelé jsou rozdělení do tří úrovní podle své velikosti (figurky dosahují až 11 centimetrů), přičemž čím větší potvora, tím větší problém. Hrdinové-lovci jsou zde zastoupení Dantem, Nerem, Trishou a rachitickým V, přičemž jedno z rozšíření přidá každému figurku zastupující jeho proměněnou formu, další rozšíření přidá hratelnou postavu Lady a ve třetím najdete nové bosse.

Hlouběji vás se hrou seznámí série videí, která najdete uvnitř textu kampaně na Kickstarteru a tamtéž máte možnost přečíst si i kompletní pravidla v PDF. Když vše půjde podle plánu, tak se vám deskovka Devil May Cry: The Bloody Palace dostane do rukou zhruba za rok. Ale pozor, kampaň trvá pouhých šest dní, takže s rozhodnutím moc neváhejte. Taky vás svědí prst nad tlačítkem „koupit“?

Nejnovější články