Dead Rising 2 a třetí Civilizace se konečně přesouvají na Steamworks
zdroj: tisková zpráva

Dead Rising 2 a třetí Civilizace se konečně přesouvají na Steamworks

18. 3. 2015 8:30 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Konec serverů GameSpy zamezil hraní multiplayeru velkého množství her a postupné vypínání služby GFWL mělo za následek znehodnocení řady uložených pozic, trofejí a dalšího odemčeného obsahu pro velkou spoustu hráčů napříč mnoha tituly. Některé hry postupem času upadly v zapomnění, jiné však nikoli a vydavatelé se k nim vrací, aby jejich přesunem na Steam prodloužili jejich životnost. V tomto případě jde o Civilization III: CompleteDead Rising 2 a Dead Rising 2: Off the Record

Capcom plní sliby a na Unity blogu hlásí, že krabicové a přes Steam zakoupené kopie Dead Rising 2 a Dead Rising 2: Off the Record konečně opouští GFWL ve prospěch Steamworks, což mimo jiné značí i podporu achievementů, matchmakingu, žebříčků nebo ukládání pozic do cloudu. Stačí jen v rámci Steamu použít aktivační kód na GFWL. Nabídka však neplatí pro hráče, kteří si tituly pořídili přímo skrze GFWL Marketplace. Stejné omezení platí i pro DLC pořízená na GFWL, protože pro ně neexistují aktivační klíče. GFWL verze obou těchto titulů ale můžete hrát dál. Migrace uložených pozic z GFWL na Steamworks proběhne s pomocí do her vestavěného nástroje během následujících dní. Další podrobnosti o přesunu z GFWL na Steamworks nabízí Capcom Unity blog.

V případě třetí Civilizace je situace o poznání jednodušší – hra se zbavuje závislosti na GameSpy serverů za pomocí multiplayerového updatu a tím to hasne. Stačí tedy mít zapnutý Steam, být online a mít povolené automatické aktualizace i u této konkrétní hry. Jedinou nevýhodou je, že ze hry vymizela možnost přímého připojení na IP adresu hostitele. A pokud byste ale náhodou vlastnili verzi hry na pevném nosiči, má i pro vás vydavatel cestu – kontaktní formulář. Aktualizaci vám pak prý dodá na základě individuálního požadavku.

Nejnovější články