Deadpool a další hrdinové Marvelu zmizeli z digitálních krámů
zdroj: tisková zpráva

Deadpool a další hrdinové Marvelu zmizeli z digitálních krámů

2. 1. 2014 11:59 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Loňská (tohle slovo se teď bude používat hodně často) komiksová úchylárna Deadpool sice malinko kulhala co do hratelnosti, její totálně nevázané, hláškami proplněné meta podání marveláckého antihrdiny Deadpoola však fungovalo minimálně jako zajímavé vyprávění. Kdo by se o tom chtěl opožděně přesvědčit, má však smůlu – hra byla společně s dalšími tituly ze svého univerza odstraněna z digitální distribuce.

Co se vlastně stalo? Včera na NeoGAFu si jeden z uživatelů povšiml, že herní Deadpool zmizel z všemožné digitální distribuce ať už jde o Steam, PS Store a nebo Xbox Live, doprovázen dalšími hrami s nálepkou Spider-Man nebo X-Men. Zprávy se chytila média, twitterové komentáře, a Activision později stažení digitálních verzí potvrdil, s tím, že fyzické kopie her jsou sice stále ještě k dispozici. Tím však Deadpool a spol v inkarnaci Activisionu definitivně končí.

Mo(u)dří už asi věcí, v čem je zakopané jádro pudla. S počátkem nového roku totiž zřejmě vypršel licenční balík Marvelu pro Activision, a jelikož Activision z marveláckch her nic moc výjimečného nevytěžil (sotva nadprůměrný Deadpool byl zřejmě nejlepší hrou ze všech stažených, což o něčem vypovídá), licenční práva neprodloužil a byl nucen předešlé hry vymazat z globální digitální paměti.

Ne snad, že by bylo třeba pro hry jako je X-Men: The Official Game nebo Spider-Man: Edge of Time uronit řeku slz, případ však opět roztomile ukazuje úskalí časově omezených licencí ve světě pružně reagující digitální distribuce. Na druhou stranu, Marvel má nyní šanci práva na hry udat znovu. Vzhledem k jeho staré historii s prodejem značek na své superhrdiny, která se v poslední době obrátila do in-house práce vrcholící filmovými megatrháky jako Iron Man 3 nebo Avengers, možná nakonec herní inkarnace slavných panáků čeká zářivější budoucnost, než jaké by se jim dostalo v loňském Deadpoolovi a množině zbylé Ligy průměrných.

Nejnovější články