Death Stranding doprovodí album od CHVRCHES, Bring Me the Horizon a dalších
zdroj: tisková zpráva

Death Stranding doprovodí album od CHVRCHES, Bring Me the Horizon a dalších

3. 10. 2019 16:00 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Herní soundtracky nejsou ničím novým, ale to by nebyl Hideo Kodžima, aby pro Death Stranding nepřišel s něčím speciálním. Vydání hry doprovodí hudební album Timefall pojmenované podle tajemného deště, který ovlivňuje tok času, texty známých umělců se pak inspirují snahou Sama Bridgese propojit roztříštěnou společnost a zachránit lidstvo před zánikem.

O titulní skladbu se postarala skotská elektropopová skupina CHVRCHES, která se v minulosti podílela třeba na závěrečné písni pro Mirror’s Edge Catalyst. Oproti jejich ostatní tvorbě není píseň Death Stranding tak rozjuchaná, což je vzhledem k tematice hry dost pochopitelné.

„Možnost spolupracovat s Kodžimou nás velmi nadchla, protože jsme dlouholetí fanoušci jeho díla. Vždycky byl herním vizionářem, takže je nám ctí být součástí jeho projektu. Koncept Death Stranding je velmi unikátní a cítíme, že se snaží vyzvat lidi k tomu, aby jim záleželo na světě, který tvoří – ve hře i mimo ni. Proto jsme pro ni napsali skladbu, u které jsme mysleli na její motiv a to, co se snaží sdělit světu,“ píšou CHVRCHES ve svém prohlášení.

zdroj: Archiv

Výběr umělců obstaral Kodžima osobně. Různé hudebníky napříč žánry si zval během vývoje do svého tokijského studia, kde si všichni mohli hru zahrát a poté vznikla série skladeb, kde každý z nich pojímá spojení, lásku, ztrátu či znovuzrození ze svého úhlu pohledu.

Kromě CHVRCHES se na desce objeví Major Lazer x Khalid, britští metalcoroví Bring Me the Horizon, Au/Ra x Alan Walker, The Neighbourhood, Flora Cash, MISSIO nebo The S.L.P.

Album pod hlavičkou RCA Records vyjde den před samotnou hrou, vydání Death Stranding je plánované na 8. listopadu exkluzivně pro PlayStation 4.

Nejnovější články