Deep Silver deaktivoval kradené Steam klíče Metra Exodus
zdroj: tisková zpráva

Deep Silver deaktivoval kradené Steam klíče Metra Exodus

1. 4. 2019 16:25 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Když vydavatel Metra Exodus dva týdny před vydáním oznámil, že hra nevyjde na Steamu, naštval tím dost možná nejen fanoušky konkrétního obchodu, ale i ty, kteří balili fyzické kopie hry. Tahle zpráva se totiž ven dostala až ve chvíli, kdy už klíče na Steam pro krabicové verze byly vytištěné, čehož využili neoficiální prodejci a přeprodávali je těm zájemcům, kterým se nechtělo na Epic Games Store. S tím je ale konec.

Na Steamu jste si Metro Exodus mohli předobjednat a svou kopii hry jste tam v tom případě taky dostali, jinak si ale budete muset počkat do února příštího roku. „Dozvěděli jsme se, že jeden z neoficiálních přeprodejců klíčů prodává ilegální klíče. Byly odcizeny z firmy, kde se tiskly klíče pro fyzické kopie předtím, než byla oznámena exkluzivita s Epic Games. Kvůli kriminálnímu původu těchto klíčů byly jejich licence deaktivovány a opětovná aktivace či stažení nebude možné,“ píše vydavatel v příspěvku na Steamu.

„Hra bude navíc odstraněna z knihovny hráčů, kteří ji získali skrz neautorizované kódy, jelikož jde o kradené zboží. Pokud patříte mezi dotčené, doporučujeme vám kontaktovat prodejce a požadovat náhradu.“

Metro Exodus se na Steam oficiálně k prodeji vrátí 14. února příštího roku. Jedinými oficiálními prodejci klíčů byli před oznámením exkluzivity Humble Bundle a Razer.

O krádeži a následné distribuci klíčů se Deep Silver dozvěděl od komunity, hráči si totiž stěžovali, že jim hra nenabízí žádné updaty ke stažení a musí tak hrát neaktualizovanou verzi. Nákupy na šedém trhu zkrátka mají svá rizika a nikdo vám nezaručí, že zrovna váš kód nepochází z várky, která není úplně v souladu se zákonem.

Nejnovější články