Deskovka Fallout Shelter: Ukažte ostatním, kdo je tady pánem
Recenze zdroj: tisková zpráva

Deskovka Fallout Shelter: Ukažte ostatním, kdo je tady pánem

Název:
Fallout Shelter: Desková hra
Počet hráčů:
2-4
Herní doba:
60-90 min.
Čeština:
ano
Věk:
14+
Detail hry

9. 11. 2019 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Fallout Shelter: The Board Game

2–4 hráči | herní doba neznámá | doporučený věk neznámý | česky

Příběh deskové hry podle Fallout Shelter začíná ve chvíli, kdy zemře ta nejdůležitější postava celého vaultovského komplexu – vedoucí. Je tedy načase vybrat nového šéfa, a protože si atomový bunkr doteď vedl skvěle, lidé si odhlasují toho, kdo se ukáže být nejschopnějším. Dva až čtyři kandidáti dostanou na starost vlastní podlaží a komu se podaří rozdat do srdcí přeživších nejvíc radosti, vyhraje volby a tím i celou hru.

Fallout Shelter: The Board Game (v češtině pod názvem Fallout Shelter: Desková hra) bude v jádru starý dobrý workplacement, tedy dostanete k ruce několik dělníků, respektive přeživších, které ve svém tahu vyšlete plnit různé úkoly. Hru začínáte se dvěma přeživšími, které zastupují roztomilé figurky Pip-Boye.

Fallout Shelter: The Board Game zdroj: tisková zpráva

Pokud je však pošlete do ložnice, díky podivuhodnému procesu se vám v podzemí objeví třetí človíček a takto můžete svou kolonii rozmnožit až na sedm pracantů. Ty dále posíláte do zahrady, ke generátoru nebo třeba k čističce vody, abyste si zajistili přísun jídla, pití a energie. Bez těchto komodit pod zemí dlouho nevydržíte.

Z těchto prací obyvatelé nejsou nejšťastnější, takže je čas od času na chvíli uklidíte do salónku, tělocvičny nebo třídy, kde si odpočinou, zabaví se, něčemu se přiučí, zpevní svá těla a budou tak připravení na další náročnou práci. Jak budete prosperovat, budete potřebovat další místnosti, ale pozor, abyste se neunáhlili. Šestá postavená místnost ukončí hru, tak hlavně abyste na tom v tu chvíli byli co nejlíp.

Fallout Shelter: The Board Game zdroj: tisková zpráva

I když chcete mít ty nejšťastnější obyvatele patra ze všech, abyste vyhráli, je zde několik prvků, které přimějí hráče spolupracovat. Přeci jen jste všichni v jednom vaultu, takže společně čelíte balíčku událostí, který na vás může seslat požár a výpadek proudu. Zároveň, pokud balíček dojde, hra skončí. Váš bunkr mohou infiltrovat nepřátelé, vaši obyvatelé se mohou vydat do pustiny pro zásoby a zbraně.

Takhle z popisu zní Fallout Shelter: The Board Game prakticky totožně se svojí digitální předlouhou. Má jít o jednoduchou hru, což by rovněž odpovídalo. Na trh se vydá v prvním kvartálu příštího roku a rovnou v českém jazyce.

P.S.: V galerii můžete najít obrázek herní podložky, která vám pomůže s rozmístěním komponent. Avšak tato podložka není součástí základní krabice. Hra jde hrát samozřejmě bez ní, karty se vykládají normálně na stůl, jak můžete vidět na obrázku výše. Jde tedy jen o zpříjemňující doplněk pro zájemce.

Název:
Fallout Shelter: Desková hra
Počet hráčů:
2-4
Herní doba:
60-90 min.
Čeština:
ano
Věk:
14+
Detail hry

Nejnovější články