Deskovky na Games.cz – ohlédnutí za rokem 2019
Video zdroj: tisková zpráva

Deskovky na Games.cz – ohlédnutí za rokem 2019

23. 12. 2019 12:00 | Deskovky | autor: Redakce Games.cz |

Za rok 2019 se Patrik, Alladjex a Petr Vojtěch společnými silami postarali o téměř 80 článků o deskových hrách, z čehož většina připadá recenzím, najde se i několik novinkových článků a dohromady deset videorecenzí. Níže si můžete rozkliknout všechny Petrovy humorně pojaté (leč obsahově vážně míněné) verdikty a také seznam patnácti letošních nejčtenějších článků o deskových hrách. Moc vám děkujeme za přízeň! Bez vás by to jednoduše nešlo.

VŠECHNY VIDEORECENZE ZA ROK 2019

Shadows: Amsterdam
Shadows: Amsterdam – videorecenze deskové hry
Jak to dopadne, když se spojí detektivní téma s Krycími jmény a Dixitem? To vám v unikátním podání předvede Petr Vojtěch ve svižné, humorné, a zároveň informativní videorecenzi. Stolní hra Shadows: Amsterdam je určena pro 2–8 hráčů, kteří mají alespoň 20 minut volného času. Na náš trh se dostává díky vydavatelství Blackfire v češtině, ale kromě pravidel v ní žádné texty nenajdete.
videorecenze detektiv
Detektiv: Po stopách zločinu – videorecenze deskové hry
Detektivní deskovky jsou momentálně na vzestupu a pokud byste hledali jejich právoplatného krále, Detektiv: Po stopách zločinu by o toto místo jistě soutěžil. V čem tkví kouzlo této novinky uznávaného autora Ignacyho Trzewiczka, se dozvíte v další humorné recenzi Petra Vojtěcha. Ke hře můžete usednout sami nebo až v pěti hráčích, ale vzhledem k silnému příběhu a nemožnosti zážitek opakovat doporučujeme vybrat správnou hráčskou skupinu.
bloodborne_nahledak
Bloodborne – videorecenze karetní hry
Víme, že se právě teď s radostí trápíte v Sekiru, ale svět deskovek tak rychle adaptovat neumí. Po deskové a karetní verzi hry Dark Souls se k nám konečně dostává i karetní hra podle Bloodborne, dalšího parádního kousku od FromSoftware. Jak se podařilo převést brutální obtížnost předlohy do karetní podoby, vám ve svérázné videorecenzi poví Petr Vojtěch.
Shit Happens
Shit Happens – videorecenze sprosté párty hry
Petr Vojtěch vám v rámci svých svérázných videorecenzí představil už pět převážně vážných stolních her – Bloodborne, Detektiv: Po stopách zločinu, Shadows: Amsterdam, Rivalové a Civilization: Nový úsvit. Tentokrát se ale podíval do míst, kam by žádné malé dítě vstoupit nemělo. Karetní párty hra Shit Happens je totiž sprostá až hanba, nic jí není svaté, před ničím se nezalekne. Pokud máte odvahu a chcete se nechat znechutit, pak shlédněte video.
nahled_YT_panprstenu
Pán prstenů: Putování po Středozemi – videorecenze výpravné deskovky
Svět Pána prstenů vám jistě nemusíme představovat, a pokud pravidelně docházíte na Games.cz, pak vás jistě neminuly naše dvojí dojmy o nejnovější deskovce z Tolkienova univerza. Pán prstenů: Putování po Středozemi neunikl ani pozornosti Petra Vojtěcha, který se s ní popasoval ve své tradičně unikátní videorecenzi.
railroad_ico
Railroad Ink – videorecenze dvou originálních deskovek
Tématika vláčků je mezi deskovkáři velmi populární. Na stolech bývá k vidění Ticket to Ride, Railways of the World (původně Railroad Tycoon), Steam, Age of Steam i strategie těžšího kalibru jako 18CZ ze série 18xx, o které se kdysi rozepsal Alladjex. Railroad Ink je ale úplně jiná hra, která potěší nováčky a zkušené deskovkáře zároveň.
kronika_ico
Kronika zločinu – videorecenze detektivní deskovky
Cože? Tak vy jste ještě nedorazili na stanici, nevyslechli si briefing a nechopili se dalšího detektivního případu? Ještě stále odoláváte originální deskovce Kronika zločinu? No tak to vám Petr Vojtěch dá další pádné důvody, proč se zapojit. Anebo vás přesvědčí o opaku?
wingspan-ico
Na křídlech – videorecenze skvělé ornitologické deskovky
Být volný jako pták, po tom alespoň jednou zatoužil snad každý. No jo, ale ne každému opeřenci je souzeno křižovat oblohu. Někteří skončí ve voliéře u zvídavých ornitologů. Ale nebojte, deskovka Na křídlech není ani náhodou zlá, ptactvo spíš oslavuje, než aby ho omezovala. A daří se jí to skvěle. Nevěříte? Tak se koukněte na další videorecenzi.
tapestry-web
Tapestry – videorecenze nové hry od autora Scythe
Až se budeme ohlížet za letošním rokem a jeho největšími poklady, které zvedly náladu lidem pozitivním na deskovky, na mysl nám bez váhání vyskočí několik konkrétních deskovek. Na špici bude třeba minule recenzovaná hra Na křídlech, ale také aktuální Tapestry. Obě hry přitom pocházejí z jednoho vydavatelství Stonemaier Games, které nás nepřestává překvapovat.
GoW_web
God of War – videorecenze deskové adaptace jedné z nejlepších her dekády
God of War je rozhodně jednou z her, na které budeme ještě hodně dlouho vzpomínat. Čtvrtý díl série se ubral úplně jiným směrem, pořádně zvážněl, z Krata udělal postaršího nařachaného tatínka a řeckou mytologii vyměnil za severskou. Riskantní tah se nakonec ukázal jako výborný nápad a díky obrovskému úspěchu hry tu máme její stolní adaptaci God of War: Karetní hra.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY O STOLNÍCH HRÁCH V ROCE 2019

Nejnovější články