Destiny mění pravidla u exotické výbavy, matchmaking u raidů je pořád v nedohlednu
zdroj: tisková zpráva

Destiny mění pravidla u exotické výbavy, matchmaking u raidů je pořád v nedohlednu

4. 12. 2014 18:57 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Rozšíření Destiny s názvem The Dark Below sice přinese především novou příběhovou linku, stále více očí však kriticky spaluje pohledem i chystané novinky ohledně upravení dosavadních pravidel hraní. Přítomnost nových zbraní, lunární lokace, dvou striků a jednoho raidu byla oznámená už dříve. Nově se však Bungie naznačilo, jak The Dark Below ovlivní sběr a vylepšování exotických předmětů. Změny v oblasti exotických předmětů ale nejsou všem po chuti.

Důvodem je nový způsob, jak exotiku získat. The Dark Below totiž v zásadě vylepší exotické předměty všem hráčům ve hře, ať už datadisk budou či nebudou vlastnit. Stane se tak, když je hráči spolu s předmětem Exotic Shard předají obchodníkovi Xurovi, který jim vrátí vylepšené verze. To samo o sobě je už výzvou kvůli Xurově omezenému výskytu ve hře a skutečnosti, že Xurova nabídka se pokaždé mění. Za každý zisk lepšího exotického předmětu však hráč draze zaplatí vyresetováním svého postupu v rámci exotické výbavy. Řadě hráčů se taková mechanika nelíbí, protože podle nich dosavadní postupu činí bezvýznamným.

Další novinky jsou už méně kontroverzní. Loot v novém raidu na lunárního boha Crota rovněž nebude tak náhodný jako v případě odměn ve Vault of Glass. Raidy, respektive výbava z nich budou novou třídou vzácnosti, přičemž půjdou vylepšovat pomocí Radiant Shards a Radiant Energy. Celkově ale Bungie překope cenu zisku jednotlivých typů předmětů a je znát, že se studio snaží napravit některé přehmaty Destiny v nastavení pravidel. Část hráčů ale s těmito změnami moc spokojená není, ale nedá se holt zavděčit všem.

zdroj: Vlastní

Co naopak z novinek bude chybět i nadále, je matchmaking pro raidy. Vrchní designér Luke Smith se nechal slyšete Bungie nemá nejmenší plán ho do hry zakomponovat. Smith své důvody popisuje dlouze, ve stručnosti se však dá říct, že záměrem Bungie je "personalizovat" nabídky na účast při raidech v rámci dialogů mezi hráči, nikoliv systémově. Jinými slovy, brát si sebou na raidy kamarády oproti cizím lidem. Jenže tahle metoda stále znamená jen zbytečné problémy, když nemáte dost přátel, kteří zrovna chtějí na raid. Nejde si totiž stoupnout na náměstí v Toweru a vykřikovat, že hledáte partu na raid...

Je ale jisté, že Bungie na Destiny intenzivně pracuje a snaží se hru vyladit tak, aby byla po chuti co největšímu počtu hráčů. Ze změn je jasné, že studio si teprve osahává žánr MMO a ze svých chyb se učí. Uvidíme, jak bude Destiny vypadat za další rok, možná to bude hra hodně odlišná od té, která vyšla.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články