Diablo 4 bude mít kosmetické mikrotransakce, ale možná taky amazonku a paladina
zdroj: tisková zpráva

Diablo 4 bude mít kosmetické mikrotransakce, ale možná taky amazonku a paladina

11. 11. 2019 12:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Vydání Diabla 4 je podle Blizzardu ještě hodně, ale opravdu hodně daleko. To ovšem týden po BlizzConu nikomu nebrání spekulovat a zapáleně debatovat o tom, jak za těch několik let zřejmě bude vypadat. Jeden z designérů se rozpovídal o mikrotransakcích a jistý červencový leak se ukázal být minimálně částečně pravdivým.

Zatím jsme v akci viděli barbara a čerstvě také druida s čarodějkou. Pokud můžeme věřit červencovému leaku od uživatele Gorelight, který se objevil na Redditu, tak nás při vydání čekají ještě dvě další třídy, které Blizzard zatím veřejně neukázal, a to paladin a amazonka.

Jednu třídu už Gorelight každopádně trefil. „Blizzard chce, aby vám Diablo 4 připomínalo dvojku, ale v úplně nové éře. Proto se dohadovali o tom, jestli by v něm při launchi měl být druid, nebo necromancer. Rozhodli se do něj nejdřív dát druida, necromancer přijde po vydání, protože už byl ve trojce,“ píše se v leaku, který zatím uveřejněným informacím víceméně odpovídal, ať už v příklonu k otevřenému světu, systému komb, nebo snaze vrátit se k druhému Diablu, co se výtvarného stylu týče. Neměl ovšem pravdu úplně ve všem, takže i slibované třídy berte spíše s rezervou.

Kromě možné přítomnosti paladina a amazonky stojí za zmínku informace o betě Diabla 4, která by podle uniklých informací měla proběhnout v roce 2020. Blizzard v červenci údajně počítal s vydáním na konci příštího roku, ze kterého se postupně stal spíš začátek roku 2021, a to na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Scarlett. V oficiálním oznámení se nicméně mluví o současné generaci konzolí.

zdroj: Archiv

I přes nejasné datum vydání má Blizzard podle všeho celkem jasno o monetizaci Diabla 4. Streamer Quin69 si ještě na BlizzConu popovídal s jeho šéfdesignérem Joem Shelym, který prohlásil: „Diablo 4 bude základní hrou a budou k němu i datadisky. Ve hře budete také moct nakupovat kosmetické předměty.“ K tomu, na současné notě „her coby služeb“, má v Diablu 4 být i sezónní obsah v bezplatných patchích.

Co se neslavných aukcí týká, podle Shelyho má být primárním způsobem získávání výbavy samozřejmě zabíjení monster, nějaký aukční dům ale prý zvažují. Zatím se zdá, že budou předměty rozdělené do kategorií, z nichž některé budou obchodovatelné, ale jiné nikoliv. Snad komunitní obchodování dopadne lépe než v Diablu 3.

Nejnovější články