Díky Kickstarteru vyjde kniha pro všechny fanoušky Amigy
zdroj: tisková zpráva

Díky Kickstarteru vyjde kniha pro všechny fanoušky Amigy

4. 11. 2014 14:48 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud nemáte peníze a zároveň jste fanoušci Amigy a herní historie obecně, běžte raději pryč. Hned! Vydavatelství Bitmap Books se totiž po úspěchu publikace Commodore 64: a visual Commpendium vrátilo na Kickstarter, kde se snaží vybrat peníze na produkci nové knihy, která se pro změnu věnuje Amize. Publikace se jmenuje Commodore Amiga: a visual Commpendium a sedm dní před koncem už na její výrobu vybrali tvůrci čtyřnásobek požadovaných 25 tisíc liber - je tedy jisté, že kniha vyjde.

Publikace vypadá nádherně, jak se můžete přesvědčit na stránkách projektu nebo na videu někde okolo. Šéf vydavatelství Sam Dyer je grafický designér a na knize je to znát. Prim hraje nádherná prezentace obrázků z her, přičemž každá dvoustrana se věnuje jinému titulu. Obrázky doprovází citáty vývojářů daných her a zajímavé informace o nich. Prostě jde o knihu, kterou by měli čtenáři láskyplně listovat a vzpomínat, což podtrhuje i opulentní zpracování.

Litografický tisk doplňuje šitá vazba, aby šlo knihou listovat bez praskání lepidla a po čase i vazby. Commodore Amiga: a visual Commpendium bude v základu brožovaná, ale limitované vydání vyjde v pevných deskách. Kromě obrázků a her se bude titul věnovat i pětici největších herních studií dané éry. Prostě záležitost pro fajnšmekry.

Dyer chtěl na Kickstarteru vybrat 25 tisíc liber, což je částka, kterou už dávno přesáhl. Prozatím vybraných sto tisíc liber stačilo i na vyčerpání všech stretch goalů. Knihu můžete získat od 25 liber (včetně PDF verze), což je sympatická částka za unikátní publikaci. Na stránkách projektu posuďte sami, zda nepřispějete a Commodore Amiga: a visual Commpendium si tím pádem nekoupíte.

Nejnovější články