DiRT 3 na PlayStation 3 bez multiplayeru
zdroj: tisková zpráva

DiRT 3 na PlayStation 3 bez multiplayeru

25. 5. 2011 16:35 | Téma | autor: levis |

Důsledky dubnového hacku PlayStation Store jsou bohužel zřejmé i čerstvým majitelům závodů DiRT 3. Ty totiž na Playtationu 3 nejde hrát po síti kvůli tomu, že služba PlayStation Store je stále nedostupná. Na vině je konkrétně funkce jménem Online VIP Pass, která má sloužit jako obrana proti bazarovému prodeji hry a aktivuje právě multiplayerovou složku DiRT 3, od samotného závodění až po integrované sekundární služby typu Youtube.

"Je to opravdu nešťastná situace, ale věříme, že Sony dělá všechno pro to, aby službu co nejdříve obnovilo," řekl manažer Codemasters Andy Gray v rozhovoru s Videogamerem. Sony zatím hozenou rukavici nezvedlo, kromě neustálých výmluv a omluv se omezuje spíš jen na neurčitá vyjádření jako to ze včerejška, podle nějž se PlayStation Store má znovu rozjet "někdy do konce května". Připomeňme, že služba Online VIP Pass je zdarma všem majitelům hry, pokud si ale DiRT 3 pořídíte z bazaru, zaplatíte za její aktivaci 800 MP. To ale pořád není všechno.

Narozdíl od bojovky Mortal Kombat, jejíž vydavatel Warner Bros podobnou službu vypnul a umožnil tak playstationovým hráčům bezproblémový multiplayer, bohužel DiRT 3 nic podobného nečeká.

"Zkoušeli jsme, jestli by s DiRT 3 nešlo udělat něco podobného, ale není to technicky možné. Online VIP Pass je bohužel natvrdo zakódovaný v jádru hry a pokud bychom ho chtěli měnit, znamenalo by to extra čas na vývoj speciálního patche, který by navíc musel projít certifikačním procesem Sony. Jen to by trvalo mnohem déle než čekání na obnovení PlayStation Store," řekli Codemasters Eurogameru.

Nejnovější články