Do Bradavické školy čar a kouzel se můžete vrátit v Minecraftu
zdroj: tisková zpráva

Do Bradavické školy čar a kouzel se můžete vrátit v Minecraftu

13. 1. 2020 12:52 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Harry Potter je obrovská značka a je poněkud překvapivé, že kvalitních her se dočkaly pouze zhruba první tři filmové díly a poté zájem herních studií stvořit skvělý titul z čarodějnického prostředí dosti opadl. Kde není chtíč Warner Bros. vydělat spoustu peněz (fanoušci by jim za dobré kouzelnické RPG jistě urvali ruce), musí nastoupit lidová tvořivost. Do Bradavic se budete moct již brzo vydat v Minecraftu, a to v rámci modu skupiny Floo Network.

O tom, jak Bradavice vypadají, máme díky filmům celkem konkrétní představu. Krom toho, že jsou obří, tak jsou i neskutečně detailní, čehož se tvůrci modu Minecraft School of Witchcraft and Wizardry zhostili se ctí a výsledek si můžete prohlédnout v čerstvém traileru, který vypadá fantasticky.

Samotný pohled zvenčí je i v kostičkovaném podání impozantní a jistě poznáte i nejrůznější ikonické lokace, od pohyblivých schodišť lemovaných portréty přes Velkou síň s proměnlivým stropem a poletujícími svíčkami až po společenské místnosti jednotlivých kolejí, skleníky, učebnu obrany proti černé magii, Hagridovu chýši nebo Komnatu nejvyšší potřeby.

zdroj: Vlastní

Vizuální podobnost je jedna věc, v rámci modu se ale skutečně budete moct stát jedním ze studentů Bradavické školy čar a kouzel. Kromě výuky na vás čekají nejrůznějších úkoly a interaktivní hodiny, které připomínají tréninkové okruhy z prvních tří her. Vrhnout se na ně budete moct sami, ale i s kamarády. Obří akční adventura v Bradavicích, byť v grafice Minecraftu? Ano, prosím!

Hrad samozřejmě ukrývá nejrůznější tajemství, jejichž objevení bude jen a jen na vás. Pozemky školy to navíc ani zdaleka nekončí, vydat se můžete i do londýnské Příčné ulice, abyste si nakoupili nejen školní pomůcky, do Prasinek či do Doupěte rodiny Weasleyových. Nechybí ani věrná kopie fialového třípatrového Záchranného autobusu.

K návštěvě kostkovaného světa Harryho Pottera navíc podle všeho nebudete potřebovat žádné další mody a tvůrci z Floo Network by ji rádi vydali do konce ledna. Jejich výtvor bude dostupný zdarma, nicméně pokud je chcete podpořit na Patreonu, možná vás nechají trochu předbíhat.

Vzhledem k tomu, že o údajně chystaném akčním RPG víme pouze z předloňského úniku a od té doby jsme se nedočkali žádného oficiálního oznámení, zůstává jedinou jinou aktuální hrou mobilní Harry Potter: Wizards Unite. Minecraftový mod by tak mohl být docela příhodným způsobem, jak si osvěžit vzpomínky na jednu z nejlepších fantasy sérií všech dob.

Nejnovější články