Do Hradce Králové míří vážně pojatý koncert herní hudby Game Over
zdroj: tisková zpráva

Do Hradce Králové míří vážně pojatý koncert herní hudby Game Over

11. 9. 2015 13:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Koncerty videoherní hudby u nás nejsou bohužel tak časté, jak by mohly být. Ano, nedávno jsme tu měli světovou show Video Games Live, ale jak Aleš trefně podotkl, byla to spíš show, než regulérní koncert. Teď se ale blýská na lepší časy, nebo minimálně na jednu lepší akci. Pokud vyhledáváte spíše tradičněji pojatý koncert, mohla by vás zajímat akce Game Over, která se uskuteční v Hradci Králové už 6. října.

Koncert Gamer Over začne v 19:30 v sálu Filharmonie Hradec Králové a zazní tam například hlavní motiv a Blitzkrieg z Company of Heroes 2 (Cris Velasco), písně Deserted a Bumper to bumper ze SimCity 4 (Andy Brick, Jerry Martin), hlavní motiv Transformers: The Fall of Cybertron 2 (Troels Folmann), nebo třeba Calling All Dawns z Civilization IV (Christopher Tin).

V české premiéře cyklu Calling All Dawn pak zazní i hit Baba Yetu z Civilization IV a na koncertě bude přítomen sám skladatel Kin Wai Wong, autor Tiara Concerto (Legend of the Sky). Tím to ale ještě nekončí. Světovou premiéru si v Hradci Králové zažije hlavní motiv z nadcházející Forza Motorsport 6 (Kaveh Cohen) a hlavní motiv ze Star Citizenu (Pedro Macedo Camacho).

Game Over by tak mohla být vším, čím Video Games Live nebyla. Nebude to zběsilá show s poskakujícím a pokřikujícím kytaristou a nejznámějšími herními motivy vůbec. Spíše půjde o pečlivý výběr zajímavé hudby bez ohledu na známost herních značek - přeci jen Final Fantasy nebo Warcraft jsou popularitou někde úplně jinde než třeba Company of Heroes.

Což ale v rámci koncertu vážné hudby samozřejmě vůbec nevadí. Navíc se pořadatelům podařilo zajistit několik velkých kousků a dokonce dvě světové premiéry. Takže nezapomeňte, pokud si chcete užít hry i jinak než před monitorem a válí se vám ve skříni sako, zapište si do kalendáře 6. října v 19:30 v Hradci Králové. Možná se tam uvidíme...

Nejnovější články