Do rozjetého vlaku battle royale chce prý naskočit i (stále neoznámený...) Battlefield V
zdroj: tisková zpráva

Do rozjetého vlaku battle royale chce prý naskočit i (stále neoznámený...) Battlefield V

20. 4. 2018 10:20 | Téma | autor: Adam Homola |

Kolem letošního Battlefieldu, údajně pojmenovaného Battlefield V, se točí celá řada spekulací, a to EA hru ještě ani vlastně oficiálně neoznámili. Než se tak krátce před E3 stane, můžete si opět čile zaspekulovat – podle nejnovějších zpráv ze zákulisí vývoje se v DICE údajně pracuje na battle royale módu právě pro nový battlefield.

Překvapivé? Nikoliv. Očekávané? Samozřejmě. Své karty na stůl ještě pořádně nevyložil ani Activision, ale i v případě už oficiálně oznámeného Call of Duty: Black Ops IIII se spekulacemi o battle royale na úkor kampaně nešetří.

Battle royale od poloviny minulého roku jednoduše vládne. „Nový“ žánr má dva Goliáše v podobě PUBG a Fortnite a několik vcelku zanedbatelných Davidů. Na nově objevený trh čítající desítky milionů hráčů si dělají zálusk i velcí hráči včetně EA, Activisionu i Ubisoftu. A těmi to také jistě nekončí.

S informací o battle royale pro stále neoznámený Battlefield V přišel web Venture Beat, odkazující se na nejmenované zdroje obeznámené s plány studia DICE. Battle royale tam prý opravdu vzniká pro Battlefield V, jenže mód má být stále ve stádiu prototypu, který na svou zelenou pořád čeká.

zdroj: Archiv

DICE tak jednoduše mohou jen experimentovat a jistě nejsou jediní, kteří si s myšlenkou battle royale ve vlastní hře pohrávají. Prototyp tak ještě automaticky neznamená hotový produkt a už vůbec ne plnohodnotný mód připravený hned v dne vydaní nového Battlefieldu.

I kdyby vedení DICE či EA prototyp schválilo a dalo plnohodnotné produkci módu zelenou, můžeme se ho dočkat třeba až příští rok formou bezplatného updatu, placeného DLC, či klidně samostatného free to play titulu s Battlefieldem v názvu.

Samotná přítomnost battle royale v příštím Battlefieldu může, ale nemusí naznačovat pohled z vlastních očí. Vývojáři mohou nad pohledem třetí osoby mávnout rukou, nebo ho klidně nabídnout jako alternativu. Ostatně taktéž jejich Battlefront II lze hrát z obou pohledů a kdykoliv je přepínat.

Mnohem zajímavější je zamyšlení nad typickými prvky Battlefieldu, ke kterým neodmyslitelně patří tanky i letadla. Ty mohou v DICE pro battle royale samozřejmě bez problémů vypnout a zůstat pouze u aut a džípů, na druhou stranu by mohl mít battle royale s pár letadly a tanky také něco do sebe.

zdroj: Archiv

V DICE se navíc nebojí multiplayerové módy upravovat podle toho co si žádá trh a už v minulosti nabízeli módy s menším počtem hráčů, na menších mapách, bez vozidel a s mnohem rychlejší hratleností ve stylu Call of Duty. Typický velký zápas 64 hráčů s pestrou vojenskou technikou tak rozhodně není tím jediným, co umí Battlefield nabídnout.

K módu battle royale v Battlefield V nemůžeme zatím přistupovat jinak než jako k oficiálně nepotvrzené spekulaci. Sice velmi pravděpodobné, ale pořád spekulaci. Ostatně zatím stále není oznámena ani samotná hra, ve které by ten údajný battle royale měl být.

Přesto je velmi pravděpodobné, že se v DICE o něco takového pokouší a osobně by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se v dalším Battlefieldu, či jiné vhodné hře EA (příští Battlefront? Titanfall 3? návrat Medal of Honor?) battle royale objevil. Stejně jako se pravděpodobně objeví v Call of Duty a podle nedávných zpráv i v The Division 2.

Zůstane pro letošní rok jen u CoD a Battlefieldu, nebo nás svým vlastním battle royale „překvapí“ ještě nějaká další velká hra? Vzhledem k říjnovému datu vydání na sebe jistě nenechají první pořádné informace o Red Dead Redemption II a jeho nevyhnutelném online módu dlouho čekat…

Battlefield V zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články