Dying Light slaví narozeniny, všichni majitelé si můžou vyzvednout battle royale spin-off
zdroj: tisková zpráva

Dying Light slaví narozeniny, všichni majitelé si můžou vyzvednout battle royale spin-off

29. 1. 2020 9:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Svět Dying Light je dalším z těch, které zasáhla zombie apokalypsa, a stalo se tak už před celými pěti lety. Techland tohle výročí slaví otevřením nových kanceláří ve Wrocławi, odkladem dvojky na neurčito a pro hráče má ještě jeden dárek – spin-off Dying Light: Bad Blood, což je battle royale, kde při útěku před zombíky zabíjíte i ostatní hráče, protože míst v záchranné helikoptéře je zoufalý nedostatek.

Trochu mě osobně překvapilo, že Dying Light: Bad Blood ještě vůbec běží, protože jsem o ní naposledy slyšela ve chvíli, kdy jsem ji s hrstkou dalších novinářů hrála před dvěma lety na Gamescomu. Každopádně zřejmě stále existuje a všichni majitelé základního Dying Light, ať už na PC, nebo na konzolích, si ji v těchto dnech mohou vyzvednout zdarma.

Namísto klasického střihu battle royale se stovkou hráčů je vás jen 12, ke svým soupeřům ale musíte připočíst ještě hordy zombíků, kteří lezou ze svých hnízd, jejichž likvidací levelujete svou postavu. Střelných zbraní je pomálu, Bad Blood se soustředí spíše na boj nablízko, případně házení předmětů. A taky na parkour, útěk je totiž leckdy naprosto přijatelnou formou obrany.

zdroj: Archiv

I přes tyhle obměny se spin-off moc nechytil, krátce po vydání ho málokdy hrálo přes 100 lidí za den a brzy jste i na jednu dvanáctičlennou partu čekali pěkných pár minut. Nejspíš i proto se od loňského března nedočkal žádného updatu. Dát někomu něco zadarmo je nicméně stále funkční strategie, počitadlo na Steam Charts momentálně ukazuje až 631 současně hrajících lidí zároveň za posledních 24 hodin, což je dokonce i víc, než kolik lidí do Dying Light: Bad Blood zamířilo při vydání.

Pro svou vlastní kopii pak zamiřte na oficiální web, kde obratem obdržíte klíč na Steam. Co se Dying Light 2 týče, o něm stále nemáme žádné další zprávy mimo té, že nevyjde letos na jaře, jak Techland původně plánoval. Nové datum vydání zatím nebylo oznámené.

Nejnovější články