E3 2013 výběr: nejzajímavější hry pro PlayStation 4
zdroj: Guerrilla Games

E3 2013 výběr: nejzajímavější hry pro PlayStation 4

17. 6. 2013 17:43 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Sony na své E3 prezentaci a následně během samotné výstavy neodhalila a neprezentovala nějakou závratnou záplavu (staro)nových her. Letmý pohled na seznam exkluzivních nebo pro PS4 připravovaných her však napoví, že zajímavých kousků se mezi nimi najdete dostatek. Od steampunkové akce The Order: 1886, přes další díl v nedoceněné sérii inFamous nebo elektrizující indie titul Transistor, až po očekávané blockbustery v čele s Killzone: Shadow Fall – Sony na letošní E3 přivezla celou řadu titulů, které bychom si měli udržet v paměti. Za tímto účelem jsme pro vás připravili souhrn, který na zajímavé hry pro PS4 upozorňuje.

The Order: 1886 - Steampunku není nikdy dost, jak ukazuje již třetí hra z poslední doby (po Dishonored a Thiefovi), která si libuje v pseudoviktoriánském zasazení. The Order od Ready at Dawn na své oznámení údajně čekala několik let, což hru (můžeme-li vývojářům věřit) trochu očišťuje od názorů "je to jen vykrádačka Dishonored". Hra nás zavede do éry bojů s mytickými potvorami pomocí hromotlucky působících zbraní alternativního 19. století. Největším překvapením The Order ovšem bylo především to, že trailer na hru není předrenderovanou animací, nýbrž ukázkou herního enginu...

...

Killzone: Shadow Fall - Nový díl sci-fi série Killzone se prozatím prezentuje jako killer hra, která má PS4 "prodat". V tomto duchu se nese celá prezentace, které klade důraz na opulentní grafiku, zpomalovačky a fyzikální udělátka. Shadow Fall byl sice oznámen už v únoru, E3ka však přinesla i něco nových pohledů na hru, která rozhodně stojí za vaši pozornost. I kdyby to mělo být hlavně pro grafiku a technologii.

...

Drive Club - Se závody se v poslední době doslova roztrhl pytel. Kromě pražské Forzy 5 (Xbox One) nebo megalomanského The Crew (cross-platform) je důkazem PS4 exkluzivní Drive Club. Vývojáři z Evolution Studios sázejí na arkádovější prvky, současné detaily však dalšími podrobnostmi nehýří. Vzhledem k atraktivitě jiných závodních jmen z E3 se proto nelze ubránit dojmu, že v tomhle se Sony příliš nepředvedla.

...

inFamous: Second Son - Další v únoru oznámená hra učinila na E3 povinnou otočku. E3 video ze hry spolu s trailerem ukázalo nové drobty včetně solidní grafiky, xmenovské zápletky á la vláda vs. mutanti či vagabundského hlavního hrdiny Delsina Rowa. Ten je ze svých superschopností nadšen možná až trochu moc, ale neberme mu to, protože na jejich konto by nás hra měla bavit v první řadě.

...

Knack - V dubnu zaznělo, že Knack byla vyvíjena jako roztomilá 3D hopsačka, která měla zastrašit zdání, že na PS4 budou k mání jenom samé hrdlořeziny. Inu, právě video z E3 tento záměr trochu boří. Stylizace jako u Úžasňákových zůstává, navíc Knack dokazuje, že i v jeho světě dojde na opulentní souboje monster s tanky.

...

The Dark Sorcerer - Tohle video jako jediné nepoutá na žádnou konkrétní hru. Jedná se o technologické demo lidí z Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond: Two Souls) ve stylu někdejšího dema Kara – avšak pro perfektní herecké výkony, ukázku technologického pokroku i skutečnost, že polovina hráčstva beztak za *skutečné* hry nemá ani jiné tituly z Quantic Dream, stojí rozhodně za zhlédnutí.

...

Transistor - Na rozdíl od Microsoftu si Sony dala mnohem větší práci s prezentací nezávislých her. První a zdaleka nikoliv poslední hrou v přehlídce je Transistor od autorů Bastion. Tuhle záležitost si samozřejmě budou moct zahrát i lidé s PC, PS4 je však (prozatím) první konzolí, na níž tahle geniálně vypadající kyperpunkově-art deco tahová hra zamíří.

...

Podobně jako Transistor na PS4 vyjdou i další nezávisláci včetně Don't Starve, Mercenary Kings, Galak-Z, Octodad: Dadliest Catch a Oddworld: New ‘n’ Tasty, což je remake Abe's Odyssey z roku 1997. Za detailnější zmínku však přesto stojí ještě jedna indie hra, už jen protože vůbec nepůsobí jako indie hra...

Outlast - Tahle hororová věc pro PS4 a PC z pohledu první soby hýří zasazením do uzavřeného ústavu i jmény jako "CIA" a "MKUltra". A atmosféra se dá krájet. Jasně, nakonec pravděpodobně půjde o variaci na Penumbru. Avšak když už se inspirovat, tak aspoň od těch nejlepší! Zajímavé bude také srovnání Outlast s podobně působícím The Evil Within (viz níže).

...

Závěrem, čistě v zájmu objektivity, vypíchneme i trojici cross-platform titulů, které si půjde osahat nejen na PS4, ale i na dalších mašinkách. Na své tiskovce to ostatně Sony udělal stejně.

Battlefield 4 - Call of Duty: Ghosts sice má psy, ale Battlefield 4 proti tomu kontruje padajícími mrakodrapy. A pro Battlefield 4 je nyní cross-platform doslova stěžejní. Především byly totiž odhaleny detaily kolem velitelského "commander mode" – jenž bude možné hrát i na tabletech. Další ukázka odhalila i šestiminutové video přímo z očekávaného hraní multiplayeru.

...

Watch Dogs - Watch Dogs je jednou z her, která loni mánii kolem next-gen her skutečně nakopla (spolu se Star Wars 1313...). Neuvěřitelně vypadající sedmiminutové E3 video z hraní dokazuje, že po právu. Přitom Watch Dogs, superhrdinsky-kyperpunková a přesto naturalisticky působící variace na Grand Theft Auto, se krom PS4 dočká i vydání na PC, Xbox One kupodivu i na staré generaci konzolí…

...

The Evil Within - Stejné platformy očekávají i poslední titul, hororový first-person/third-person titul The Evil Within. Spíše než o next-gen prvky hra v E3 předváděčce zaujala omezeným počtem munice (jak se na horory však sluší) i tím, že AI oponenti mohou po postřelení simulovat smrt, jen aby na vás pak vybafli podruhé. Schválně si tuhle záležitost srovnejte s nezávislým Outlast.

...

Jaké PlayStation 4 hry se na E3 nejvíce líbily vám?

Nejnovější články