E3 2013 výběr: nejzajímavější nově oznámené hry
zdroj: tisková zpráva

E3 2013 výběr: nejzajímavější nově oznámené hry

19. 6. 2013 21:00 | Téma | autor: Aleš Smutný |

E3 2013 přinesla spoustu mediálního ruchu. Více, než jsme byli z posledních let zvyklí. V první řadě šlo o boxerský souboj Xbox One a PlayStation 4, který na chvíli zastínil prakticky vše, co se na výstavě dělo - včetně oznámení nových her. My jsme se zpětně ohlédli a vybrali deset her, které byly na letošní E3 představené a přijdou nám z celého spektra nejzajímavější. Je třeba upozornit, že seznam je omezený skutečně jen na hry oznámené během výstavy, takže nám vypadly tituly jako Destiny nebo Metal Gear Solid 5: Phantom Pain. Ale i bez nich není o zajímavé novinky nouze.

Titanfall – Nejde ani tak o to, že je to první hra Respawnu, bývalých tvůrců Infinity Ward, po jejich trablích s Activision. Jde o to, že Titanfall vypadá opravdu nadějně. Trochu hře škodí, že byla porovnávána se skvěle vypadající Destiny, ale Titanfall kope na zcela jiném písečku. Není to MMO, ale klasická multiplayerovka na kola a její koncept dvou typů „hráčů“, tedy Pilotů a Titánů, nabízí dostatečný potenciál v rámci taktiky.

...

Dead Rising 3 – Sice to vypadalo, že ze hry byl odstraněn humor a zbyla klasická zombie tematika západního střihu, ale nakonec to po zprávách od Miloše Bohoňka vypadá, že se Dead Rising se vším, co jej dělalo tak zábavným, vrací. Příběh chlapíka, který musí zmizet ze zombiemi zaplaveného města, než jej zlikviduje masivní nálet. K ruce bude mít jen... všechno, co najde! Takže tu pořád bude šílené experimentování, třískání zombíků vším, co vám přijde pod ruku a dokonce se vyskytne i nějaký ten kostým...

...

Mirror's Edge 2 – Vlastně nevíme nic. Viděli jsme jen jedno video, kde Faith kope policejní složky a slyšeli Franka Gibeaua, který sdělil, že půjde o open world akční adventuru. A reboot. Což je zvláštní, ale proč ne. Mirror's Edge 2 prostě mezi nejzajímavější nové hry patří už jen kvůli pověsti (občas až mytizované) prvního dílu a potenciálu, který s sebou nese. Otevřený svět a parkourové prostocviky Faith v next-gen prostředí? To prostě nezní vůbec špatně...

...

Plants Vs Zombies: Garden Warfare – Je to strategie, není to strategie... Překvapivě dobře vypadající spin-off Plants vs. Zombies přináší kombinaci akční hry a tower defense, to vše v kooperaci a s notnou dávkou humoru. Sázíte agresivní kytičky, čelíte šílených bossům a do toho přichází příjemné šílené nápady jako je česnekový dron. Černý kůň? Spíše zelené zelí...

...

Star Wars: Battlefront – Je třeba víc vysvětlovat? Kratičké video potvrdilo, že DICE pracuje na novém dílu Battlefront a AT-AT na záběrech rozdrtilo pochyby, zda se v karbonitu zmražené značky někdo chopí jako sněhuláka na Hothu. Nebudeme předbíhat, ale máme zde vývojáře, kteří mají dost zkušeností s multiplayerovými střílečkami, a oblíbenou značku k tomu. DICE se navíc zaklínají, že nepůjde jen o přeskinovaný Battlefield. Takže... pryč s rebelskou chamradí!

...

The Order: 1886 – Přiznáváme, tohle je výstřel od boku. Z celého steampunkového titulu se může vyklubat... no vlastně cokoliv, protože jsme viděli jen jeden filmeček ze hry, který nemusí mít s výsledným žánrem mnoho společného. Ale ona atmosféra steampunkového Londýna zabodovala. Mimochodem, titulní řád je podle všeho řád rytířů Kulatého stolu, protože se na něj odkazuje jak Artušova smrt na začátku, tak se jeden z rytířů jmenuje Galahad. Také se ale nemůžete zbavit obav, že ze dvou týmů, které pracovaly na God of War, nemůže vzejít nic jiného, než variace na God of War?

...

Tom Clancy's: The Division – Next-gen v pohybu. Division vypadá opravdu skvostně se všemi jemnými nuancemi města, které se řítí ke své civilizační zkáze (a vy se jí snažíte zabránit). K tomu je tu slíbená kombinace RPG, střílečky z třetího pohledu (která si zjevně půjčí hodně z podařeného systému akce á la Ghost Recon: Future Soldier) a online kooperace, no a rázem nám vychází, že tohle ubisoftí překvapení se vyplatí sledovat.

...

The Crew – Skvělý trailer a diskutabilní herní obsah? V redakci jsme se rozdělili na dva tábory – jednomu se The Crew líbí, druhému ne. Faktem ale zůstává, že arkádová závodní hra, která chce pojmout v rámci online závodění celé Spojené státy, má solidní potenciál. Navíc za hrou stojí de facto ti samí lidé, kteří vytvořili Test Drive Unlimited. Ruku k dílu ale přiloží i tvůrci Driver her z Reflections.

...

Mad Max – Tohle je naše naděje na bláznivou hru s kultovním akčním hrdinou. V Mad Maxovi půjde primárně a především o auto Magnum Opus a jeho nekonečné vylepšování. Tvůrci z Avalanche Studios si zjevně hodlají vypůjčit hodně ze svých titulů Just Cause, především otevřený svět a bizarní metody, jak se zbavovat nepřátel. Přestřelky v autech jsou zaručeny, harpuna slíbena, bez brokovnice nedá Max ani ránu.

...

X – Nintendo se svou prezentací na E3 drželo stranou, ale to neznamená, že nic nepředvedlo. Krom Mario Kart 8, nové Donkey Kong hry nebo Bayonetta 2 byl během Nintendo Direct prezentován i projekt pro Wii U s pracovním názvem X, což zjevně bude pokračováním Xenoblade Chronicles. Za hrou samozřejmě stojí Monolith Soft a ano, budou zde mechové v čarokrásné krajině.

...

Final Fantasy XV – Teoreticky to není nově oznámená hra. Prakticky to je nová hra, a nejde jen o přejmenování z Final Fantasy XIII Versus na Final Fantasy XV. Nový příběh, který se točí kolem prince, jehož zvláštní schopností je poznat, když někdo zemře (to vám nezíská moc kamarádů), se prezentoval dech beroucími filmečky a zjevně hodně propracovaným příběhovým pozadím celé politické situace na fiktivní planetě. Fanoušky série to minimálně muselo zaujmout.

...

A co vy? Jaký je váš výběr nejzajímavějších nově oznámených her?

Nejnovější články