E3 2013 výběr: To nejlepší z E3 očima reportérů
zdroj: tisková zpráva

E3 2013 výběr: To nejlepší z E3 očima reportérů

21. 6. 2013 19:27 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Letošní E3 je definitivně za námi. Na Games jste si mohli přečíst souhrnné články o hrách, které nás na jednotlivých platformách zaujaly, ale teď přišel čas udělat za vším pomyslnou tečku. Pavel s Milošem se ještě jednou vrátili k hektickým dnům v LA a dali dohromady seznam toho nejlepšího, co na E3 2013 viděli, primárně se zaměřením na nové nebo kvalitou výjimečné značky.

Command & Conquer – Velké oddechnutí. Oznámení nových Generals zvedlo vlnu nadšení, následné ohlášení free-to-play modelu zvedlo vlnu nevole. Command & Conquer kombinuje oboje a dvojice zápasů proti umělé inteligenci k naší radosti ukázala, že C&C se hraje velice podobně, jako milovaní Generals. Chemičtí teroristé included. To je prozatím dostatečný důvod k radosti.

...

Destiny – Bungie se nezapře a z Destiny je na hony cítit velkolepost, tolik poplatná sérii Halo. Nejde pouze o jednu hru, ale o začátek celé ságy, která se zaměřuje na multiplayer v novém exotickém univerzu. Destiny do značné míry připomíná Borderlands, když zdůrazňuje kooperaci, lootování a společné ničení velkých potvoráků. Aura kolem celého projektu dává jasně najevo, že tady vzniká něco velkého.

...

Dying Light – S odřenýma a uhryzanýma ušima zmiňujeme i Dying Light. Vystihnout se dá jednoduchou rovnicí Dead Island + Mirror’s Edge + Minecraft = Dying Light. Otevřený svět plný nemrtvých se zde mísí s parkourem, kterého užijete zejména v noci, kdy jsou zombie aktivnější, lezou z doupat ven a vy se musíte schovávat. Polští vývojáři z Techlandu zasluhují pochvalu zejména za to, že teprve nedávno oznámenou hru přivezli na E3 už v hratelné podobě a neostýchali se nám jí svěřit do rukou. Assassinský nebo mirrorsedgovský „flow“ se nedostavil, ale rozhodně je to na správné cestě.

...

Forza Motorsport 5 – Po povedené odbočce jménem Forza Horizon se vrací díl s cifrou v názvu a s ním i uzavřené závodní okruhy. Forza 5 bude startovním titulem pro Xbox One, opět uspokojí jezdce náročné i ležérní, a je zbytečné zdůrazňovat, že na pohled vypadá fantasticky. Ta panoramata! Nás na E3 přirozeně nejvíce zaujal fakt, že hra se prezentovala na vcelku věrohodné trase skrz srdce Prahy, kde vlály národní vlajky, stály pražské tramvaje a trčely české cedule.

...

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – Na E3 nebylo k vidění o nic víc, než co jste už viděli v báječném traileru na konferenci Microsoftu. Stačilo. Připlulo šest minut záběrů – ideálně obohacených o velice drsné intro – a o jednom z nejpůsobivějších představení letošní výstavy bylo rozhodnuto. Hideo Kojima opět dokázal, že jeho tvorba je hlubší, než drtivá většina herní produkce, a zaslouženě vyšrouboval očekávání.

...

Murdered: Soul Suspect – Vezměte L.A. Noire, vyhoďte střílecí i automobilové pasáže, přidejte duchařinu a město andělů prohoďte za čarodějnický Salem. Dostanete Murdered: Soul Suspect, originální a zajímavou adventuru, kde většinu času strávíte ohledáváním míst činu, shromažďováním důkazů a rekonstrukcí zločinů. Detektivní pasáže působí intuitivně, ale dostatečně komplexně a premisa, že vaším cílem je vyřešit svou vlastní vraždu, přidává na jedinečné atmosféře. Je to černý kůň příštího roku.

...

Playstation Vita – Cože? Playstation Vita není hra? No nepovídejte! Playstation Vita je handheld, z nějž si celá herní scéna dělá srandu (WiiU zdatně sekunduje), ale letošní E3 ukazuje, že posměšky přestávají stát pevnýma nohama na zemi. Sony věnovala Vitě více prostoru, než PS3, a dokonce s ní odstartovala svou tiskovou konferenci, kde slíbila stabilní přísun her i provázání s PS4 tituly. Na showflooru bylo k osahání baj voko padesát kusů Vita. To je hodně. Představovaly kvanta her, o nichž jste dosud neslyšeli, ale také známé kousky jako Tearaway, The Walking Dead, Dragon’s Crown, Killzone Mercenary nebo arkhamský Batman.

...

Titanfall – Nová střílečka od původních tvůrců Call of Duty vás možná svou premiérou na microsoftí konferenci zmátla a nechala klidné, ale když jsme ji v klidu viděli za zavřenými dveřmi, rychle si nás získala. Respawn míchají singleplayer a multiplayer do jednoho módu, což letos na E3 nebylo ničím výjimečným, ale k tomu přidávají souboje mezi agilními vojáky masivními mechy. Titanfall se evidentně hraje báječně a válečné mašiny, které jedny polykají a druhé házejí přes půlku mapy, mají něco do sebe. Jediná novinářská prezentace, na které i novináři jásali nadšením. Amerika!

...

Zaklínač 3: Divoký hon – Pro Miloše bezkonkurenční vrchol výstavy, pro Pavla „jenom“ hra, která bude určitě excelentní, ale trošku rezignuje na svou původní jedinečnost a snaží se zalíbit publiku Skyrimu. CDP Red každopádně nezahálejí a do třetice kutí Zaklínače, který bude zase docela jiný, než v minulosti. Hlavním rozdílem je samozřejmě otevřený (a překrásný!) svět a příslib sta hodin zábavy ve světě, kde slovo „zábava“ vlastně nemá co dělat. Zaklínač 3 navíc vypadá překrásně.

...

The Evil Within – Shinji Mikami si po odchodu z Capcomu začal s tajemnými silami, které ženou detektiva Sebastiana od jednoho thrillerového momentu k druhému. Málo nábojů, neustálá hrozba smrti, fantasmagorická realita a nepřátelé, u nichž budete muset složitě přicházet na to, jak je obejít nebo zničit – to je The Evil Within, survival horor navazující na mechaniky Resident Evil a nejlepší velkorozpočtová hororovka na E3.

...

Mario Kart 8 – Nejde ani tak o to, že se objeví dvanáct řidičů nebo, že se bude závodit i na zdech a na stropě. Jde o to, že série Mario Kart pokračuje po vydařené sedmičce pod vedením Hideki Konna k dalšímu milníku, kterým je uvedení na Wii U a podstatně vylepšená grafická stránka. Mario Kart je v podstatě již teď sázkou na pořádnou multiplayerovou zábavu, která je určená jak pro rodinné sedánky tak pro hardcore hraní.

...

Transistor – Nekončící fronta zájemců o hraní Transistor na stánku Sony naznačovala, že na této hře od nezávislých autorů Bastion je něco speciálního. Jde především o taktické souboje, nádhernou grafiku a citlivé vyprávění jaké známe právě z Bastion. Zároveň nezapomínejme, že Transistor je živým důkazem slov Sony o vycházení vstříc nezávislým vývojářům.

...

Project Spark – V ostatních hrách hrajeme ve fantazii někoho jiného. Project Spark na to jde obráceně a nechá na naší fantazii, jaký svět si vytvoříme, a jakou hru si v něm uděláme. Intuitivní a inteligentní editor obsahu je pro Xbox One vlajkovou lodí mezi kreativními hrami. Nám se celý nápad i realizace velice líbí a věříme, že se z Project Spark urodí nejedno zajímavé video nebo dokonce samotná hra.

...

DayZ – Dean Hall má v hlavě jasno: simulátor zombokalypsy musí být pořádně hardcore, aby lidé skutečně prožívali beznaděj, boj o přežití a strach ze setkání s jinými hráči. Multiplayerová DayZ je skvělá především tím, jak tyto myšlenky převádí do praxe bez použití skriptů nebo nudných úkolů. Hall jde skutečně až na dřeň a pomocí mechaniky permanentní smrti přivede hráče DayZ k unikátnímu, hlubokému a nezapomenutelnému prožitku.

...

EVR (Oculus Rift)

Virtuální realita, och ta se nás velmi týká.
Když EVR spustíte, ze světa se ztratíte.
Utopeni v moři hvězd, lasery střílí o sto šest.
Štěstím z bytí šílíte, přestože nevidíte.
Oculus Rift na hlavě, ukazuje že to jde.
EVR je krásná hra, bez Oculu zbytečná.
Když je ovšem spojíte, k budoucnosti hledíte.

A též: Jak lvové bijem o mříže.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

The Division – Viditelným trendem letošní E3 je spojování single a multiplayeru do jednotného zážitku a nic se neblíží této vizi lépe než The Division. Taktická akční hra od švédských Massive nabízí kooperativní hraní v apokalyptickém New Yorku, ve kterém se ve stylu MMORPG pohybujete v rámci desítek instancí. Do hry se může zapojit i hráč na tabletu a prožít plnohodnotný herní čas, a právě kvůli těmto krokům, které definují The Division jako titul využívající prakticky existující služby a technologie pro co nejlepší hru, jsme jednohlasně udělili cenu Best of E3.

...

The Crew – Tvůrci The Crew nejsou troškaři a do své multiplayerové závodní hry převedli ne jenom několik desítek tratí, ale rovnou celé Spojené státy. Autoři takových hitů jako Test Drive nebo Driver vyvinuli technologii, která umožní majitelům nextgenových konzolí závodit prakticky na jakémkoliv místě bez nahrávacích obrazovek. Možnosti tunningu licencovaných aut jsou tak rozsáhlé, že The Crew je nejinovativnější závodní hrou E3 2013.

...

Watch Dogs – Watch Dogs si loni ukradla E3 pro sebe a letos, byť měla velkou konkurenci, se opět blýskla jako titul, který to s otevřenou městskou akcí myslí vážně a my jsme poprvé viděli, jak vypadá v praxi. Otevřený svět, ve kterém není nouze o aktivitu a můžete si chodit kam chcete, reaguje inteligentně na vaše akce a působí značně nextgenově – především systémy, které podpírají emergentní hratelnost a dělají ze hry „must have“ pro všechny příznivce žánru.

...

Nejnovější články