E3 2014 začíná: co vás čeká a nemine na Games.cz
zdroj: tisková zpráva

E3 2014 začíná: co vás čeká a nemine na Games.cz

8. 6. 2014 18:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V průběhu uplynulého týdne se u řady nových videí začal objevovat podtitulek E3 2014 trailer, což dost výmluvně signalizuje, že v pondělí 9. června začne letošní ročník tradiční herní výstavy v Los Angeles. Jaká E3 2014 bude, tedy kolik zajímavých oznámení či nových informací se dočkáme, nemá cenu předjímat. Jisté ovšem je, že nás čeká přetlak informací, videí, obrázků a dojmů z her zbrusu nových i již oznámených. Jako každý rok se vás tím šílenstvím pokusíme bezpečně provést s pomocí E3 2014 speciálu tak, aby vám neunikly nejdůležitější informace a nemuseli jste se zabývat zbytečným balastem.

Středobodem naší snahy bude tedy E3 2014 speciál, což je stránka, kde naleznete všechno podstatné z E3 – dojmy, blogy a videa od kluků z Los Angeles, přímé přenosy a videozáznamy z tiskových konferenci, ale i oznámení všech zajímavých her včetně videí a obrázků z nich.

Stránka s E3 2014 speciálem už běží a momentálně nabízí krom prvních E3 trailerů a oznámení i blogísky od Aleše, Pavla i Miloše. Nejsou zatím herní, vždyť výstava začne až zítra večer našeho času, ale přeci jen vás seznámí s přípravami na událost, která je pro novináře neskutečně hektická, zatímco pro hráče je to jeden z mála herních svátků za celý rok.

S pomocí záložek si v E3 speciálu můžete snadno vyfiltrovat, jestli chcete číst články od nás z Prahy, nebo jen články od kluků z LA (záložka Živě z LA). V záložce s E3 fotogalerií najdete všechny momentky, které kluci během výstavy nacvakají a nahrají na náš Instagram.

Pokud E3 sledujete opravdu bedlivě a zajímá vás, co si o průběhu výstavy myslíme my v redakci i naši hosté, zajímat vás bude záložka s programem živého vysílání. Krom komentovaných přímých přenosů z konferencí Microsoftu, Sony, EA, Nintenda a Ubisoftu pro vás máme na každý den připraveny dva živé vstupy.

Každý den od desíti ráno se přímo z LA se svými dojmy přihlásí kluci v pořadu Praha volá E3, zatímco v šest večer zasedne Lukáš s vybraným hostem ke zhodnocení daného dne na E3 v pořadu Co den dal. Krom jiných přijdou výstavu k nám do studia hodnotit Dan Vávra, Farid Starman, František Fuka a Michal Červenka. Nový host každý den by měl zajistit, že nebudete nuceni poslouchat pořád dokola naše názory, které i z podcastů už tak důvěrně znáte.

Na proklikání E3 speciálu máte dost času až do zítřejšího podvečera, kdy se v 18:00 setkáme poprvé u přímého přenosu z tiskové konference Microsoftu. Následovat bude od 20:45 přímý přenos z tiskové konference Electronic Arts, kterou přijde komentovat Slavo Benko, donedávna jedna z hlavních osob české pobočky EA. On už asi tuší, co EA na tiskovce předvede, a jestli se skutečně dočkáme představení nového Mass Effectu.

Čtvrt hodinky před půlnoci se v přímém přenosu objeví zrzavá hlava Honzy Olejníka, který bude s Lukášem komentovat přímý přenos z tiskovky Ubisoftu. Dozvíme se zřejmě detaily o Assassin's Creed Unity či Far Cry 4, ale Ubisoft si právě na E3 velmi často schovává i představení zbrusu nových her. Také můžeme dumat nad tím, jestli se letos konečně setkáme s Beyond Good & Evil 2. Kéž by.

zdroj: Archiv

Tisková konference Sony, jakkoli bývá zajímavá, začne až ve tři hodiny ráno z pondělí na úterý. Většina z vás si pak může ráno pustit záznam, ale kdo vydrží, dočká se v našem přímém přenosu zasvěceného komentáře Petra Bulíře. Jako pokerový profík je na nestandardní „pracovní“ hodiny zvyklý, což je dobře. Je žádoucí, aby aspoň někdo z nás byl čerstvý a z funkčním mozkem, zvlášť pokud Sony ukáže The Last Guardian...

Sérii tiskovek uzavře tradičně i netradičně zároveň Nintendo v úterý 10. června před šestou hodinou podvečerní. Datum a čas je sice pro Nintendo tradiční, ovšem netradiční je forma. Tiskovka Nintenda se v LA neodehraje naživo, půjde o další z řady virtuálních Nintendo Direct akcí. Přesto mohou fanoušci Nintenda čekat řadu zajímavých informací, které s Lukášem Grygarem okomentuje další Lukáš, tentokrát Macura. 

Než ovšem letošní E3 začne, určitě sledujte Games.cz, protože nová oznámení, videa a obrázky pro vás budeme zpracovávat už od pondělního rána. V mezičase s námi můžete být v kontaktu nejenom tady v diskusích na Games.cz, ale též na našem Facebooku, Instagramu a Twitteru. Ostatně, vaše postřehy na konto E3 můžete pro nás a ostatní čtenáře dostat do našeho Twitter feedu velmi jednoduše s pomocí hashtagu #gamescze3 

Tak ať se nám ta letošní E3 vydaří přinejmenším stejně dobře, jako loni. Nové konzole sice nikdo představovat nebude, ale o to víc prostoru by mělo zbýt na hry. Třikrát hurá a sledujte náš E3 2014 speciál.

Nejnovější články