EA rozebírá ekonomický systém Battlefieldu V, kosmetické mikrotransakce dorazí později
zdroj: tisková zpráva

EA rozebírá ekonomický systém Battlefieldu V, kosmetické mikrotransakce dorazí později

30. 10. 2018 17:45 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Mikrotransakce jsou velice ožehavým tématem každé hry, která se jen mezi řečí zmíní o jejich existenci. Battlefield V se jim nevyhne, a vhledem k tomu, že se zbavuje Premium Passu a dá všem hráčům veškerý dodatečný obsah zadarmo, byly obavy o provedení mikrotransakcí na místě. Ale už si můžete vydechnout. Za reálné peníze si koupíte maximálně tak modrou barvu na obličej, herní prvky si musíte poctivě vybojovat.

Řeknu to ještě jednou a naposled, protože nejde o tu nejzajímavější zprávu dne – mikrotransakce v Battlefield V slouží pouze pro nákup kosmetických doplňků, jako jsou skiny zbraní, oblečení nemající vliv na hru a různé barvy na obličej. To se tak nějak vědělo už dříve, ale až teď máme mikrotransakce zasazené do celkového kontextu herní ekonomiky. Malé překvapení, nákup za reálné peníze nebude dostupný v den spuštění hry, ale zpřístupní se někdy později.

Pokud tedy chcete něčeho skutečně dosáhnout, musíte si za tím jít a tvrdě si to vybojovat na bojišti s ostatními hráči se stejnými výchozími podmínkami. Dohromady vás bude zajímat pět kategorií, v nichž budete postupně růst a dostávat se tak k lepším věcem.

Battlefield V ekonomika zdroj: tisková zpráva

Tou hlavní kategorií je kariéra, ve které jednotlivé úrovně odpovídají vojenským hodnostem vojín, seržant, kapitán atd. Úroveň v kariéře zvyšujete prakticky vším a za jednotlivé levely jste odměňovaní měnou Company Coins a novými vozidly.

Company Coins je herní měna, která slouží jednak k nákupu kosmetických předmětů stejně jako mikrotransakční Battlefield Currency, ale hlavně pro pořízení nového vybavení, což vám reálné peníze neumožní. Company Coins využijete na předměty související s dalšími kategoriemi níže.

Battlefield V ekonomika zdroj: tisková zpráva

Kromě kariéry se vám zvyšuje úroveň třídy, se kterou právě hrajete (medik, útočník, podpora, průzkumník). Postup s jednou třídou odemkne různé bojové role upravující její vlastnosti, ale také specifické primární a sekundární zbraně, chladné zbraně, granáty a další doplňky výbavy.

Další dvě kategorie se týkají zbraní a vozidel samotných. Opět platí, čím víc se věnujete jedné věci, tím je lepší. Jak můžete vidět na okolních obrázcích, konkrétní zbraně a konkrétní vozidla si levelováním upravujete na míru pomocí různých specializací. Jednoduše zrychlíte střelbu MG 42, nebo třeba zvýšíte výdrž tanku Valentine.

Battlefield V ekonomika zdroj: tisková zpráva

Poslední kategorie, ve které budete sledovat růst po úrovních, se týká kapitol, o kterých jsem psal v minulém článku. Jde o časově omezené události navazující po vydání hry a nahrazující předchozí systém placeného Premium Passu. V každé kapitole budete levelovat za účelem zisku unikátních předmětů. Konkrétnější informace dostanete, až se přiblíží první kapitola, tedy na přelomu listopadu a prosince.

K nákupu nových kosmetických doplňků, zbraní, vozidel a jejich vylepšení slouží výše zmíněná měna Company Coins. Battlefield V si tedy užijete naplno i bez dodatečného vytahování peněženky. A aby to bylo skutečně všem jasné a nikdo nemohl říct ani popel, připravili si pro vás v EA malou vypovídající infografiku:

Battlefield V ekonomika zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články