EA už nechce tolik „mluvit“, a tak ruší tiskovou konferenci na letošní E3
zdroj: tisková zpráva

EA už nechce tolik „mluvit“, a tak ruší tiskovou konferenci na letošní E3

8. 3. 2019 14:59 | Téma | autor: Adam Homola |

EA letos na E3 opět neuvidíme a v rámci její vlastní akce EA Play neuvidíme poprvé po hodně dlouhé době ani klasickou tiskovou konferenci. EA oznámila, že chce na letošní E3 „méně mluvit a víc hrát“, což v praxi znamená jediné – tiskovou konferenci vystřídá řada živých streamů jednotlivých titulů.

Andrew Wilson nás tak na pódiu neuvítá a nebude prezentovat ani dodatečný obsah do stávajících her, ani nové, zatím neoznámené hry. Všechny novinky by se měly odbýt jenom v příslušných streamech jednotlivých značek a studií, což je pro EA poprvé. Celá akce EA Play začne už čtyři dny před E3, tedy v pátek 7. června, jak oznámila EA na svém webu. E3 jako taková začíná v úterý 11. června.

Co vlastně na EA Play uvidíme, EA nepotvrdila, ale není těžké se toho dovtípit. Nemálo prostoru jistě zaberou už vydané hry: Apex Legends, Anthem i Battlefield V. Všechno to jsou živé hry, které nestojí na místě a které čeká hromada nového obsahu.

Z nových her bude na sebe největší pozornost strhávat pravděpodobně Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn Entertainment, tvůrců Titanfallu a Apex Legends. Hodně podivné oznámení Fallen Orderu jsme dostali už na minulém EA Play, nicméně od té doby jsme ze hry neviděli vůbec nic. Na první detaily přitom nemusíme čekat až na EA Play: Respawn chce svoji novou akci ukázat už příští měsíc na Star Wars Celebration.

zdroj: Archiv

Od nového akčního titulu od Respawnu můžeme asi čekat hodně, ale co dalšího má EA v rukávu? Sotva oznámené a zatím stále nepojmenované nové Dragon Age se možná ukáže, možná taky ne. Mnohem jistější to má další Need for Speed, kterého se máme dočkat snad ještě letos. A jestli nějaká série potřebuje nakopnout skvělým dílem, je to právě NfS. Poslední Payback si EA za rámeček nedá.

Dále pak můžeme spekulovat třeba o něčem novém z univerza Plants vs. Zombies, dalším titulu od DICE (uzrál čas na pokračování Battlefrontu?) nebo o novém Titanfallu, byť ten zatím není příliš pravděpodobný. Samozřejmostí jsou pochopitelně nové díly sportovních sérií.

EA toho vlastně zase tak málo nemá a na slušnou tiskovku by to nakonec vystačit mohlo, obzvláště když vezmeme v potaz případné oznámení nějaké další sympatické malé hry, byť na loni oznámenou Sea of Solitude pořád čekáme. A kdo ví, třeba přijde i letos „facepalm moment“ výstavy – loni se o něj s přehledem postaral mobilní Command & Conquer: Rivals.

zdroj: tisková zpráva

Absence tiskové konference EA je dalším pomyslným hřebíčkem do rakve tradičního pojetí E3. EA bude alespoň o ulici vedle, a tak svým způsobem přítomna bude, ale třeba Sony z celé E3 úplně vycouvala a letos ji tam vůbec poprvé neuvidíme. Na klasické tiskovky zanevřela i jiná studia v čele s Nintendem, Square Enixem a dalšími, kteří si dělají buď vlastní streamy, nebo rovnou jen pouští předtočená videa.

Ubisoft i Bethesda se asi dostaví v plné polní, byť třeba zrovna Bethesda toho loni oznámila tolik, že si nemůžu nepoložit otázku, co nového od ní vlastně letos uvidíme. Bude přítomen Starfield, nebo se dočkáme jen mobilního a karetního The Elder Scrolls a Wolfenstein: Young Blood? Nové Prey by se mi líbilo a nad dalším Dishonored bych také nemávnul rukou, ale třeba absence The Elder Scrolls VI je podle mě vcelku jasná. Maximálně budeme rádi, když dostaneme oficiální název hry.

Na závěr pak ve vzduchu visí jen PC Gaming Show a roztomile zběsilý Devolver. Největší show si tak můžeme slibovat asi jenom od Microsoftu, který do toho jde víc než naplno, a dokonce se spekuluje, že by s sebou mohl Spencer přivézt i novou generaci Xboxu, kterou ostatně už loni oznámil.

Nejnovější články