Electronic Arts vyzkouší na konzolích model free to start hraní
zdroj: tisková zpráva

Electronic Arts vyzkouší na konzolích model free to start hraní

28. 1. 2015 14:02 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Šéf Electronic Arts Andrew Wilson, se v rámci hovoru s investory rozpovídal o zkušenostech EA s free to play platebním modelem a možnou budoucností, jakou by se mohla jeho společnost vydat. Wilson totiž nakousl, že by se hráči na konzolích mohli v budoucnu dočkat free to start her. Tedy takových titulů, které si budou moci hráči v plné verzi zdarma rozehrát a pokud se jim bude líbit, koupí si plnou verzi, aby mohli titul dokončit.

V EA poslední dobou testují zajímavé praktiky toho, jak dostat své tituly ke hráčům - po EA Access určeném, alespoň prozatím, pro Xbox One se tak dozvídáme o dalším zajímavém, zatím však pouze potenciálním programu. Podle Wilsona a EA je dnes trend takový, že hráči čekají, že si hru zdarma vyzkouší. Na tomto trendu se samozřejmě podepsal úspěch free to play titulů, ale kdybychom chtěli být škodolibí, poznamenali bychom, že dříve se něčemu podobnému říkalo demoverze.

Nicméně právě touto možností distribuce se v Electronic Arts již aktivně zabývají a vytváří projekce, jak by mohl fungovat. Takový model by dle Wilsona mohl koexistovat s těmi stávajícími - s mikrotransakcemi, předplatným a samozřejmě také s klasickým zakoupením plné hry.

Nic konkrétního však samozřejmě nevíme a ani Wilson zatím nic konkrétního neslibuje, jedním dechem lze však dodat jediné - takováto možnost je více než sympatická a mohla by nahradit právě dnes již prakticky neexistující demoverze. Možností, jak si dnes mohou hráči vyzkoušet titul ještě před zakoupením vyzkoušet je zoufale málo a přesně takovýto krok by mohl být pro nerozhodné hráče východiskem. Alespoň pro konzole. Je také celkem jasné, že zčásti vychází tato úvaha z úspěchu hybridního free to play systému MMO Star Wars: The Old Republic, který se ukázal být výnosným.

zdroj: Archiv

Nejnovější články