Entropia Universe zase překvapuje vysokou částkou
zdroj: tisková zpráva

Entropia Universe zase překvapuje vysokou částkou

5. 4. 2012 10:18 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Velmi specifická hra jménem Entropia Universe není mezi běžnými hráči příliš oblíbena a možná ani známa.

Ono nejde ani tak o hru, jako spíše o MMO virtuální vesmír, který funguje na základech ekonomických transakcí s reálnými penězi. Čtyřikrát už vstoupila do Guinessovy knihy rekordů díky sumám investovaným za virtuální majetek.


A nyní, jak se zdá, nám opět zkouší vyrazit dech. Či spíše jeden její hráč/uživatel. Ten nyní zaplatil 2,5 milionu dolarů za území na Calypso, nejstarším planetárním systému tohoto universa. Než jej ale označíme za úplného blázna, bude asi lepší se seznámit s faktem, že loni byl představen systém občanství, který zajišťuje zisky z nakoupené „půdy“.

Díky systému občanství se ještě více rozpohybuje systém transakcí mezi hráči a vybuduje se i systém politické reprezentace. A vzhledem k tomu, že vlastnictví území by vás mělo titulovat k ziskům, ona investice dvou a půl milionu dolarů se časem může ukázat být výnosnou. Project Entropia přitom není nějakým maličkým systémem, už má přes milion uživatelů a ročně mezi nimi prý cirkuluje 400 milionů dolarů.

Každopádně je otázkou, zda je tohle ještě hra nebo spíše spekulační simulace a výnosný byznys pro zúčastněné a ne jen provozovatele. Na druhou stranu... i to může být hrou.

Nejnovější články