Epic bere cheatery Fortnite Battle Royale vážně: když nepomůže banování, pošle je k soudu
zdroj: tisková zpráva

Epic bere cheatery Fortnite Battle Royale vážně: když nepomůže banování, pošle je k soudu

14. 10. 2017 14:35 | Téma | autor: Adam Homola |

Fortnite se pomalu ale jistě stává jedna z nejdůležitějších aktivit Epic Games s velkým potenciálem. Se svým bezplatně dostupným módem Battle Royale do Fortnite trefili hřebíček na hlavičku, a nejen díky kombinaci modelu free to play a přítomnosti na konzolích mají miliony hráčů a rostou dál. S úspěchem podobného kalibru se ale pojí i problémy v podobě cheaterů. Na ty si Epic došlapuje pravidelnými bany, ale to očividně nestačí a tak žene dva z nich před soud.

Alespoň tedy podle dvou soudních dokumentů, které se dostali do rukou lidem ze serveru TorrentFreak. Podle nich podal Epic žalobu na dva cheatery vystupující pod přezdívkami Mr. Broom a Mr. Vraspir. Oba měli porušovat podmínky smlouvy (EULA) a podvádět. Jinými slovy tedy zasahovat do kódu hry a tím se dopouštět porušení copyrightu.

Podle Epicu také nejde pouze o zásah do kódu, ale o ničení zážitku i pro hráče, kteří necheatují. Jednoho z cheaterů prý Epic také zabanoval devětkrát, nicméně ani to mu nezabránilo ve vytváření nových účtů pod jinými jmény. Dotyčný měl také navádět k cheatování ostatní hráče.

Vývojářům tak vadí jednak nabourávání se do hry, tak i fakt, že cheateři kazí hru ostatním, a to včetně streamerů, kteří jsou pro propagaci Fortnite Battle Royale důležití. Podle Epicu jsou navíc oba pánové součástí webu addictedcheats.net, což pro ně celou věc ještě komplikuje, zatímco Epic tím získává teoretickou výhodu – prodávání cheatů do her u soudu už tuplem neprojde. Ostatně stačí vzpomenout třeba na Blizzard a leckteré jejich žaloby směrem k poskytovatelům cheatů.

zdroj: Archiv

Ani jedna z žalob Epicu nezmiňuje konkrétní částku, kterou by měli oba pánové zaplatit, nicméně o stovky dolarů nejspíš nepůjde. Především jde o jasné varování ostatním. Epic, zdá se, bere cheatování ve svých hrách vážně a nebojí se sáhnout po svém právním oddělení.

Nechat si zkazit dnes už desetimilionovou Fortnite Battle Royale partou podvodníků nikdo nechce a je v zájmu Epicu toto řešit co nejdůrazněji. Což teď také činí. Vedle toho využívají tvůrci také možnost banování hráčů, jak ostatně dokázali v případě výše zmíněných pánů, tak v případech jiných. Nedávno na svém blogu sami napsali, že zabanovali už tisíce hráčů a nehodlají s tím přestat.

fortnite 10 million players zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články