Eurogamer recenzuje F.E.A.R. 2
zdroj: tisková zpráva

Eurogamer recenzuje F.E.A.R. 2

10. 2. 2009 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Renomovaný autor Kieron Gillen si podal jednu z nejočekávanějších stříleček zimní sezóny. Verdiktem překvapil.

Obrázek zdroj: tisková zpráva "Robotický oblek a rychlé interaktivní sekvence, to jsou dvě věci, na které bych si vzpomněl, kdybyste se mě časem zeptali na F.E.A.R. 2 v nejbližší hospodě," začíná svoji recenzi renomovaný herní novinář Kieron Gillen. Ti starší z vás budou znát jeho texty ze svého času vycházející české mutace PC Gameru, jiným něco řekne jeho esej o nové herní žurnalistice. Jde o premiérovou recenzi, které se britskému gigantu Eurogameru dostalo s předstihem oproti konkurenci, a přitom o dost překvapující verdikt, který si vydavatel za rámeček jistě nedá: známka pro průměrně dobrou hru, 5/10.

Gillenovi vadí celá řada věcí: vývojáři se neobtěžují s objasněním příběhové linky, na kterou si čtyři roky po prvním dílu prý málokdo vzpomene, a proto bude hra všem neznalým jedničky říkat asi tolik, co Halo 3. Hlavní výtkou je ale to, co mnozí prorokovali již s velkým předstihem z videí, a to sice monotematické a neinspirativní levely. Většinu času totiž opět strávíte v tunelech, a byť už nejsou výhradně šedé a oproti prvnímu dílu máte kolem sebe znatelně víc prostoru, stále si budete připadat, jako že se pohybujete po nalinkované trase; v tomto ohledu prý hra nabízí podstatně méně svobody než třeba Half-Life 2.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Monotónní je dle autora EG také způsob boje, který vás de facto nutí se vždy dostat do vhodného úhlu, zapnout si bullet-time, zabít protivníka, schovat se, nabít a opakovat. Na jednu stranu se to prý stále dobře hraje, na druhou jde zase jen dávku o téhož samého. A nebýt precizně stvořeného venkovního světa, nejrůznějších filmečků, epizody s robotickým střílením nebo sbírání datových záznamníků pro rozluštění příběhu, bylo by hodnocení hry nejspíš padlo ještě pod průměr. Nebo že by tu nějakou roli hrálo ne úplně šťastné načasování souběžně s podobným Killzone 2?

F.E.A.R. 2: Project Origin vyjde v ČR 13. února pro PC, Xbox360 a PS3 - více v naší videoreportáži a textových článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Trailery: Red Alert 3 Uprising, Red Faction Guerrilla, F.E.A.R. 2  [4.2.2009 20:20 - levis]
Srovnání grafiky F.E.A.R. 2 s prvním dílem  [23.1.2009 17:17 - levis]
Technologie a engine F.E.A.R. 2: Project Origin  [16.1.2009 00:01 - tomas_sulc]

zdroj: EG

levis

Nejnovější články