Evil Geniuses vyhrálii turnaj The International v DotA 2 a odnesli si domů 6,6 milionů dolarů
zdroj: tisková zpráva

Evil Geniuses vyhrálii turnaj The International v DotA 2 a odnesli si domů 6,6 milionů dolarů

10. 8. 2015 10:55 | Téma | autor: Adam Homola |

Pátý ročník turnaje The International v DotA 2 máme za sebou a známe vítěze. Letos na prvním místě skončili borci z týmu Evil Geniuses, kteří vyhráli 6,6 milionu dolarů. Ve finále se utkali s CDEC Gaming, kde prohráli jen jeden zápas, zatímco tři vyhráli. Finále se hrálo, na rozdíl od ostatních zápasů, na nejlepší výsledek v sérii pěti her.

Prohra sice může CDEC Gaming mrzet, ale smutnit vyloženě nemusí. Na druhém místě totiž získali 2,8 milionů dolarů. Celkově se mezi umístěné rozdělovalo 18 milionů dolarů, takže i tým na šestém místě si odnesl 1,2 milionu dolarů, což je částka, která je pro většinu ostatních herních turnajů nedosažitelná - ať už jako cena pro vítěze, nebo jako celkový prize pool.

Stejně jako v minulých letech, i tentokrát mohli za obrovský prize pool hlavně hráči. Nákupem Compendia mohli přispět 25 procent na výhry soutěžícím - Valve si přitom nachystali hezké stretch goaly, které vyhnaly vysoko nejenom prodeje, ale i samotný prize pool. The Internationalu se účastnilo celkem 16 týmů z různých zemí světa a i smolaři, kteří skončili na posledním 16. místě, si domů odnesli pěkných 55 tisíc dolarů.

Dokument Free to play, mapující příběhy hráčů prvního The International

Za připomenutí stojí, že v prvním ročníku The International v roce 2011 si výherci odnesli "pouhý" jeden milion dolarů. Teď, po čtyřech letech, to bylo 6,6 milionu dolarů. Minulý rok vyhráli Newbee a domů si odnesli 5 milionů. Záznamy, obrázky, informace, zápasy a vůbec všechno, co se během pátého The International stalo, najdete na těchto stránkách.

Nejnovější články