Facebook zakázal reklamu na Gris, prý je sexuálně sugestivní
zdroj: tisková zpráva

Facebook zakázal reklamu na Gris, prý je sexuálně sugestivní

10. 1. 2019 11:09 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

AKTUALIZACE: Reklama na Gris podle vyjádření Facebooku nebyla stažena kvůli soše v traileru, ale kvůli odkazu na instagramový účet společnosti. Tam se nachází několik obrázků z her, které by už filtrem proti nahotě oprávněně projít nemusely. Společnost totiž kromě konkrétního obsahu zobrazeného přímo na Facebooku kontroluje i web, na kterém uživatelé skončí po kliknutí na uveřejněnou reklamu.

Na Instagramu Devolver Digital se nachází hned několik obrázků z her, které by mohly být na hraně relativně přísné politiky proti nahotě. Jak Facebook, tak Instagram smí používat uživatelé od 13 let, takže vám obvykle neprojde ani odhalená ženská bradavka. Nahé pánské pozadí ze survivalu Scum ale Devolveru zřejmě prošlo, jen ho nesmí nikde inzerovat. Nebo jsou na vině kreslené penisy z Genital Jousting? Kdo ví!

Reklamy uveřejněné na Facebooku prochází schvalovacím procesem, který zpravidla trvá méně než 24 hodin. Během něj probíhá kontrola textu, obrázků, videí, ale i zacílení skupin uživatelů a zmiňovaného odkazovaného webu, který v tomto případě sítem neprošel.

PŮVODNÍ TEXT (9. 1.): Zatímco na Tumblru se stáhla mračna nad svobodnou alternativní pornografií, algoritmy pro automatickou cenzuru nahrávaného obsahu vzkvétají. Anebo ne? Ten na Facebooku v minulých dnech vyhodnotil scénu z traileru na uměleckou hru Gris coby sexuálně sugestivní. Až na to, že na onom záběru je jaksi jen socha. A ještě k tomu oblečená.

Že strojové vyhodnocování nefunguje úplně stoprocentně, to asi všichni tušíme, v případě naprosto nevinného traileru na tuhle nezávislou skákačku s rozpadající se sochou ovšem nějaké sexuální téma neodhalíte ani s použitím hodně bujné fantazie. O tuhle mouchu cenzorské umělé inteligence se podělil vydavatel Devolver Digital na svém Twitteru.

zdroj: Archiv

Jeho mluvčí, Stephanie Tinsley, se k zamítnutému traileru následně vyjádřila pro Kotaku: „Pokoušeli jsme se proti tomu ohradit, ale Facebook námitku zamítl s tím, že nepovoluje žádnou nahotu. Zaprvé, je to socha, a zadruhé, není tam žádná nahota, natož cokoliv, co by rozumný člověk označil za ‚sexuální obsah‘.“

Trailer na Gris si samozřejmě můžete pustit a posoudit jeho případnou závadnost, nicméně na jiné platformě, než je nejrozšířenější sociální síť současnosti. Zřejmě má někdo v týmu Facebooku velkou slabost pro obří ženy za svitu měsíce. Takovému YouTube ona scéna nevadí.

(01:00) Co vás na Games čeká a nemine? | (12:00) PlayStation 4 se dobře daří | (21:00) Co na to Microsoft? | (25:00) A co je sakra Mad Box? | (31:00) Zpětná kompatibilita | (38:00) My a módy | (40:00) Porody a genitálie | (46:30) Russia 2055 a Death Stranding | (49:00) Dotazy

Nejnovější články