Fallout 76 zamyká prémiové funkce pod napálené předplatné
zdroj: tisková zpráva

Fallout 76 zamyká prémiové funkce pod napálené předplatné

24. 10. 2019 10:29 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Představte si, že jste fanoušky Falloutu a Bethesdě jste věřili natolik, že jste si pořídili Fallout 76 za plnou cenu. Možná si právě teď trháte vlasy. Nejnovějším kouskem v sérii kontroverzí je totiž předplatné, které vám do hry sice přidá třeba privátní servery jen pro vás a vaše kamarády, ovšem za nekřesťanských 300 korun měsíčně. Nebo 2 300 korun ročně. Za stejnou nebo i nižší cenu můžete mít u jiných firem celou knihovnu her.

Co konkrétního tedy v předplatném zvaném „Fallout 1st“ naleznete? Kromě soukromých světů pro vás a až sedm vašich přátel vám Bethesda pronajme třeba neomezené úložiště materiálů, 1 650 Atomů měsíčně a stan, který si můžete postavit kdekoliv a používat ho k rychlému cestování, spaní a tak dále. Plus ikonický oblek Rangera, ikonky a emoty.

Podle Bethesdy si můžete nechat všechna kosmetická vylepšení, která za tu dobu získáte, i po skončení předplatného. Abyste se ale dostali do svého vypiplaného soukromého světa, potřebujete ho mít zaplacené. O přístup nepřijdete v případě skladiště, kam ale po zrušení předplatného nebudete moct přidávat žádné nové předměty.

zdroj: Archiv

Kdyby šlo o jednorázovou platbu, většina hráčů by asi nehnula ani brvou, ale měsíční předplatné u Falloutu 76, který ze všeho nejvíc proslul svou rozbitostí a technickými problémy? I samotní fanoušci jsou z tohoto kroku Bethesdy poněkud rozčarovaní a na Redditu neskrývají svůj šok nad její drzostí.

Jeden z nich se dokonce chopil příležitosti a zakoupil si doménu FalloutFirst.com, kde si z nového obchodního modelu utahuje. Další doporučují pořídit si Xbox Game Pass, který je levnější a zároveň obsahuje nadcházející sci-fi RPG The Outer Worlds od tvůrců Fallout: New Vegas.

Nejnovější články