Fanoušci dělají pokračování WarCraftu ve StarCraftu II
zdroj: tisková zpráva

Fanoušci dělají pokračování WarCraftu ve StarCraftu II

18. 1. 2013 17:55 | Téma | autor: Adam Homola |

StarCraft II: Wings of Liberty má už nějakou dobu Arcade - jakýsi ekvivalent virtuálního obchodu, kde hráči nabízí své modifikace. Přesněji řečeno custom mapy, protože modifikovat samotný StarCraft II je proti podmínkám užívání (EULA). A mapy se různí, od jednoduchých shoot em upů, přes MOBA a DOTA hry, až po poměrně unikátní projekty. Jedním takovým bylo i MMORPG World of StarCraft a teď se těší velké pozornosti WarCraft: A New Dawn.

Ten nechce kopírovat některého z předchozích WarCraftů, ale pokračovat tam, kde skončila trojka, konkrétně její datadisk The Frozen Throne. Žádné radikální “fan fiction” změny asi čekat nemáme, základ tam pořád je. Horda, Aliance, orkové, lidé, typické budovy, herní systém... Prostě strategický WarCraft tak, jak si ho pamatujeme z roku 2003. WarCraft: A New Dawn je zatím v takové fázi vývoje, kdy si ho na Arcadu ještě zahrát nemůžete a neběží zatím ani betaverze.

Kdo si alespoň trochu W3 pamatuje, ten jistě pozná, že nějaká ta budova na videu přebývá. Mezi typickými fantasy budovami orků je totiž protosský Twilight Council, jednotky i budovy mají portréty ze StarCraftu II, a i když některé hlášky a zvuky jsou z WarCraftu, tak hláška “Additional Suppy Depots required” mě rozesmála. Ale jak tvůrci uvádí i na začátku videa, nic není hotovo a video je teprve z pre-alfa verze. Ale je tam mapa, jsou tam jednotky (Blademaster!) a vypadá to hodně dobře.

Blizzard se k tomu zatím nevyjádřil, ale mám takové neblahé tušení, že se jim to moc líbit nebude. Ne snad že by se s tvůrci modu soudili, ale nějakému “přátelskému” zásahu a “radě”, jako tomu bylo v případě World of StarCraft, bych se vůbec nedivil a být tvůrci modu, něco takového bych očekával. WarCraft: A New Dawn samozřejmě není první minimálně spornou mapou v Arcade, takových je tam nemálo a chvílemi to trochu připomíná bordel na Greenlightu. Blizzard si v tom ale jistě dříve či později udělá pořádek.

Hezké by bylo, kdyby tvůrci WarCraft: A New Dawn mapu dokončili a pak v ní udělali onu původní DOTA modifikaci. Hra ve hře, ve hře. Hm...

Nejnovější články