Fanouškovský remake Red Dead Redemption se ruší po žalobě Rockstaru
zdroj: tisková zpráva

Fanouškovský remake Red Dead Redemption se ruší po žalobě Rockstaru

2. 1. 2020 14:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Rockstar se nad PC hráči sice smiloval v případě Red Dead Redemption 2, jedničku si nicméně na počítači úplně legální cestou stále nezahrajete. A to ani skrze vyhlížený neoficiální remake Red Dead Redemption: Damned Enhancement – vydavatelství Take-Two totiž před pár dny podalo žalobu na jejího autora Jonathona Wyckoffa, který chystaný projekt spěšně ruší.

Tuhle zprávu jsem tak trochu předesílala už ve svém srpnovém článku o tom, že se tenhle fanouškovský remake chystá. Společnosti s podobnými iniciativami mívají problém a ani Wyckoffův Damned Enhancement sítem neprošel. Tvůrce vývoj v září pozastavil, ale v listopadu se k němu vrátil, 27. prosince po žalobě za porušení autorských práv nicméně oznámil, že s ním končí nadobro.

„Fajn, Take-Two, vyhráli jste. Ruším projekt RDR1, v pohodě? Stáhněte žalobu. Měli jste počkat, chtěl jsem vás tenhle týden kontaktovat. Ježiš, nemusíte mě žalovat. Zabili jste moddování,“ uvedl Wyckoff na svém Twitteru pod přezdívkou GamingDamned.

zdroj: Archiv

Právníci Take-Two v žalobě uvádějí, že Wyckoff veřejně oznámil úmysl distribuovat neautorizovaný software, který měl dramaticky měnit obsah z her společnosti, včetně importování mapy z Red Dead Redemption do PC verze Red Dead Redemption 2 a zpřístupnění jeho „vylepšené“ verze RDR veřejnosti. Společnost prý Wyckoffa několikrát žádala, aby svých snah zanechal.

Což se jí s oficiálně podanou žalobou tentokrát splnilo. První Red Dead Redemption se ani deset let po vydání stále nedočkalo oficiální PC verze, i když ona žaloba může nahrávat spekulacím, že Rockstar chystá svůj vlastní remaster, který by westernovou modlu dostal na moderní platformy. Wyckoff se v tweetech hájí tím, že jde o modderský projekt, nikoliv o porušení autorského práva, ale korporace to v tomto případě vidí jinak.

Jediným způsobem, jak si prožít příběh Johna Marstona na počítači, je tedy i nadále trochu krkolomné streamování prostřednictvím PlayStation Now – ale když už konzoli máte, můžete si ho zahrát rovnou tam, navíc vám stejně nezbývá, než ho ovládat gamepadem.

Nejnovější články