FIFA 16 bude mít díky exkluzivitě ty nejpřesnější kopie hráčů Realu Madrid
zdroj: tisková zpráva

FIFA 16 bude mít díky exkluzivitě ty nejpřesnější kopie hráčů Realu Madrid

21. 7. 2015 11:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv by měla mít FIFA 16 celkově zase o něco věrnější postavy a obličeje reálných fotbalistů, ti nejvěrnější skutečnosti budou hráči Realu Madrid. EA Sports s nimi uzavřeli exkluzivní smlouvu na přesně 3D skenování čtrnácti největších hvězd španělského giganta. Navíc na základě smlouvy bude i po vydání hry doplňován extra obsah, který se bude k tomuto velkoklubu či alespoň jeho stadionu vztahovat. Na to, jak přenos podoby hvězd z reálu do virtuálna probíhal se můžete podívat na videu.

EA Sports vydali i několik zajímavých statistik o tom, jak v současném ročníku, tedy FIFA 15, hráči s fotbalisty Realu Madrid pracovali. Nepřekvapivé je, že Real Madrid patří mezi nejoblíbenější kluby. Celkem zatím bylo za Real odehráno více než 387 milionů zápasů, v nichž hráči slavili 194 milionů vítězství – takže jen o chlup padesátiprocentní úspěšnost.

V rámci Ultimate Teamu byli nejobchodovanějšími hráči Toni Kroos, Karim Benzema, James (čti Chámez) Rodríguez, Raphaél Varane a Pepe. Hráči zaznamenali za Real 3,6 miliard střel na branku, dali 952 milionů gólů a pětice nejlepších střelců (od nejlepšího) zní: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, James Rodríguez, Toni Kroos.

zdroj: Archiv

Co se týče oponentů ve zmíněných stovkách milionů zápasů, nepřekvapivě stál Bílý balet nejčastěji proti Barceloně, pak Bayernu, sám proti sobě, Chelsea a v derby proti Atléticu Madrid. Celkově se dá říci, že exkluzivita s Realem Madrid je celkem drobnost, protože to naštěstí neznamená, že by nešel Bílý balet licencovat pro rivaly ze série PES. Pro samotný Real jde ostatně také o dobré PR, které trochu kontruje už asi nadosmrti pronajaté pozici Lionela Messiho na přebalu.

Co je ovšem ještě zajímavé z hlediska marketingu i přebalu je jasná snaha EA Sports propagovat nově přidané ženské fotbalové týmy. Na přebalech v USA, Kanadě a Austrálii tak bude Lionela Messiho doprovázet v roli lokální hvězdy tentokrát fotbalistka – v USA to bude Alex Morgan, v Kanadě Christine Sinclair a v Austrálii Stephanie Catley. Marketingově to není vůbec špatný tah, protože ve všech třech zemích je ženský fotbal populární, v Kanadě navíc letos proběhlo mistrovství světa, které Američanky vyhrály. FIFA 16 vychází 25. září na PS4, Xbox One, PC, PS3 a X360.

Nejnovější články