Finanční výsledky Take-Two táhne GTA V, ale na dračku šla v posledním roce i Civilizace
zdroj: tisková zpráva

Finanční výsledky Take-Two táhne GTA V, ale na dračku šla v posledním roce i Civilizace

11. 8. 2015 14:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Hospodaření Take-Two Interactive v uplynulém kvartále zcela nepřekvapivě táhlo Grand Theft Auto V, ale když se do jinak nudných čísel ponoříme trochu hlouběji, vylovíme i další zajímavá fakta. Třeba, že jen za poslední rok se prodalo deset milionů kopií her v sérii Civilization, což je třetina celkových prodejů za 24 let existence série.

Podle SteamSpy, který v tomto konkrétním případě upozorňuje na nepřesnost a hrubý odhad (pramenící z akce free weekend), vlastní Beyond Earth něco málo přes milion hráčů. Zato Civilization V vlastní podle odhadů SteamSpy skoro 8 milionů hráčů. Celá série Civilization je tak momentálně na 31 milionech prodaných kusů, zatímco ještě v dubnu minulého roku byla na 21 milionech.

Stačilo tedy něco málo přes rok a Take-Two se podařilo udat 10 milionů Civilizací, jak reportuje GameSpot. Svoji roli v tom jistě hrají časté a velké slevy na Steamu i jinde a nesmíme zapomínat ani na mobilní Civilizace. Jakkoliv se ale Civilizaci bezesporu daří a má před sebou řadu dalších dílů a spin-offů, nemá šanci sérii GTA dohnat. Grand Theft Auto V se totiž může chlubit titulem čtvrté nejprodávanější hry všech dob.

Take-Two se už totiž podařilo do obchodů prodat neuvěřitelných 54 milionů kusů. Prodeje koncovým zákazníkům budou samozřejmě trošku nižší, ale nijak výrazně. GTA V je prostě kolos, který táhnul finance Take-Two i v minulém kvartálu, přičemž hra je na trhu už několik let, alespoň pro staré konzole. PC verze vyšla relativně nedávno a další stovky tisíc či klidně miliony kusů se jí ještě díky slevám určitě prodají.

Firma si ve svých finančních výsledcích pochvaluje také výdělky z Grand Theft Auto Online, NBA 2K15, Borderlands: The Handsome Collection a WWE 2K15. Výborné byly i tržby z digitálně distribuovaného obsahu v rámci her (virtuální měna, stahovatelný obsah, mikrotransakce...), které oproti loňskému roku vzrostly o 47 %, Což je podstatně víc, než vedení firmy očekávalo.

Vedení Take-Two také před investory zmínilo, že oznámení Mafie III řadí mezi nejdůležitějších událostí minulého kvartálu. Šéf Take-Two Strauss Zelnick na to konto dodal, že Mafia III se bude od GTA V výrazně lišit, ale o tom už více v tomto článku. Pokud vás zajímají konkrétní detaily celé zprávy pro investory, můžete si prostudovat celé PDFko.

Nejnovější články