Fortnite: Kapitola 2 už je venku. Nová mapa nabídne vodní hrátky
zdroj: Epic

Fortnite: Kapitola 2 už je venku. Nová mapa nabídne vodní hrátky

15. 10. 2019 13:10 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Aktualizace: Vynucená pauza nakonec netrvala tak dlouho. Epic Games dnes vydalo Fornite: Chapter 2 s novou ostrovní mapou i dalšími detaily, které mají oživit hratelnost populární battle royale. Své kamarády budete moct nově léčit bandážovou bazukou i oslavovat vaše přátelství skupinovými emoty. Přibyly také možnosti skrývání, po vzoru Assassin’s Creed se můžete schovat třeba v kupce sena, nebo si užít vylepšené fyziky včetně explozí na nové benzínové pumpě.

Původní zpráva (15. 10. 2019, 10:40): Fanoušci Fortnite za svou milovanou battle royale momentálně drží smutek, její mapa totiž skončila v hlubinách černé díry a není možné si na ní zahrát. Spojení efektivního marketingového tahu s údržbou serverů bude ale podle všeho krátkodobou záležitostí. Na twitterovém účtu SkinTrackerCom se totiž objevil uniklý trailer z italského App Store, který všem hráčům slibuje Fortnite: Kapitolu 2.

Při množství peněz, které Fortnite Epicu generuje, je prakticky nemyslitelné, aby šlo o cokoliv jiného než krátkou pauzu. Co tedy hráče čeká, až se nejhranější battle royale vrátí? Původní mapa je nenávratně pryč, po dvou letech od vydání ji vystřídá prostředí zbrusu nové. A slibuje nejen vylepšenou fyziku.

Postavy v alternativním vesmíru zřejmě mezitím poslali na lekce plavání, a protože místní vodní plochy budou poměrně velké, k možnostem přepravy přibydou i lodě. A taky skákací tyče, ale zase nepředpokládejme, že je vaše postava Ježíš a dokáže poskakovat po vodní hladině. Budete moct alespoň rybařit.

zdroj: Archiv

 

Do Fortnite se dostane i nový systém progrese a levely, v traileru můžete vidět medaile za boj, sběr a přežívání. Herní možnosti se rozšíří i o stealthové prvky, kdy se před nepřáteli půjde schovat třeba do popelnice. Zlepší se i kooperační složka, své omráčené parťáky kupříkladu budete moct přenášet.

Zatím nevíme, kdy si Fortnite budete moct zase zahrát. V mezičase můžete zírat do jeho černé díry, nebo sledovat tisíce jiných lidí, jak do ní zírají na Twitchi. Anebo si odemknout zábavnou minihru na způsob Space Invaders s pomocí Konami kódu. Stačí v lobby stisknout následující sekvenci kláves: ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A Enter. Na ovladači je postup stejný až na poslední tři tlačítka, které na DualShocku nahrazuje O X Options a na xboxovém ovladači B A Start. Příjemnou zábavu.

Nejnovější články