Fortnite si zahrálo i díky bezplatnému Battle Royale už přes sedm milionů hráčů
zdroj: tisková zpráva

Fortnite si zahrálo i díky bezplatnému Battle Royale už přes sedm milionů hráčů

6. 10. 2017 12:36 | Téma | autor: Adam Homola |

Fortnite nepřestává překvapovat. Po příliš dlouhém vývoji se hra dostala na trh v podobě předběžného přístupu a statisíce hráčů po ní hned sáhli. Byla také v podstatě první větší hrou, která se inspirovala úspěchem Playerunknown’s Battlegrounds a představila svůj mód Battle Royale. A teď Epic oznámil, že Fortnite hrálo už sedm milionů hráčů.

Úctyhodné číslo se netýká jen bezplatného módu Battle Royale, ale kompletního Fortnite, jak reportuje Polygon. Hra bohužel není na Steamu, tudíž nemůžeme špehovat vývoj počtu majitelů a aktivních hráčů skrze SteamSpy a SteamCharts, jako to lze dělat u PUBG a jiných her.

Nicméně je vcelku jasné, že Fortnite k sedmi milionům hráčů pomohly především dva faktory, které u PUBG nenajdeme. Cena a konzole. Zatímco nejlevnější verze Fortnite stojí 40 eur, mód Battle Royale je dostupný všem zcela zdarma. A na rozdíl od PUBG najdete novou hru od Epicu i na Xboxu One a PlayStationu 4.

Samotná PUBG se na konzole teprve chystá, ale nejdřív vyjde pouze na Xbox One v rámci programu Game Preview, což by chtěli stihnout vývojáři i lidé z Microsoftu ještě letos. O verzi hry pro PlayStation 4 se zatím oficiálně nijak zvlášť nemluví, ale časem bude nevyhnutelná. Teď jde jen o to, na jak dlouho si Microsoft zaplatil konzolovou exkluzivitu.

zdroj: Archiv

Jenže než se aktuální král žánru Battle Royale uráčí dostavit na obě konzole, může se na nich přístupně vypadající a hravě působící Fortnite etablovat do takové míry, že po PUBG teoreticky neštěkne ani pes. To se samozřejmě na 99 procent nestane, ale Fornite Battle Royale má díky nulové ceně a konzolové přítomnosti skutečně šanci PUBG ve výsledku převálcovat.

Porodní bolesti úspěšné hry se přitom nevyhýbají ani Fornite. Vývojáři z Epicu, stejně jako jejich kolegové z Blizzardu, Sledgehammer Games a prakticky z každého studia co má na rukou úspěšnou multiplayerovou hru, musí řešit cheatery. Komunitní manažer Nathan Mooney na oficiálním blogu hry napsal, že vývojáři zabanovali už „tisíce hráčů“ a nemají plány s tím přestat.

Přestávat nebudou jistě ani s updatováním hry, ať už mluvíme o Fortnite, nebo Fortnite Battle Royale, které jistě v rámci Epicu získává na prioritě. Podobně jako to vývojáři v jiných studiích jistě přehání s kafem, pizzou a přesčasy, jen aby vyrukovali se svou verzí Battle Royale dřív, než se celá mánie přežene.

Z velkých hráčů tu máme zatím máme jen Epic a do jisté míry i Rockstar, ale třeba minimálně v Ubisoftu se založenýma rukama taky nesedí. Fortnite dokazuje, že na rčení „kdo dřív přijde, ten dřív bere“ něco je…

Nejnovější články