GameStar 77 s Black & White 2 a Pánem Prstenů
zdroj: tisková zpráva

GameStar 77 s Black & White 2 a Pánem Prstenů

20. 9. 2005 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ač se podzimní herní sezona ještě pořádně nerozjela, kolegové z časopisu GameStar jsou mírně v předstihu a můžete společně s nimi nahlédnout do blízké budoucnosti.

news zdroj: tisková zpráva V pátek 23. září vám totiž naservírují své 77. číslo, které je vedle Fable či Advent Rising plné zhodnocení review-verzí her, které dosud oficiálně nevyšly. Pokud jsem dobře počítal, takových recenzí tam najdete rovnou šest, což je na časopisové poměry nadstandard. Zjistíte tedy verdikty nad válečnou strategií Blitzkrieg II, týmovou vojenskou akcí Conflict: Global Storm, mexickou střílečkou Total Overdose, plnou verzí fotbálku FIFA 06, slovenskou špionážní akcí Chameleon (včetně vlastního videa) a také Black & White 2. Právě z článku Petra Proška o pokračování božských rozmarů a hrátek pochází následující úryvek:

    Hlavním prvkem hry jsou body pocty. Ty získáváte při plnění questů označených stříbrnými svitky nebo speciálních úkolů, kterých naleznete na každé mapě až moc (zvíře musí vybudovat určitý počet staveb, lidé musejí nasbírat dané množství surovin, bůh musí použít zázrak ohně atp.). Trápit se s nimi rozhodně nemusíte, ale vydatný přísun bodů pocty vám přijde vhod. Za tuto speciální měnu si totiž koupíte plány na nové stavby, pořídíte nové zázraky, zvýšíte efektivitu zvířete, naučíte jej vlastní zázraky a získáte předražené, ale supersilné epické divy. Během jednoho dohrání nicméně zdaleka nevyčerpáte všechny možnosti. Budete-li kázat dobro, utratíte spoustu bodíků za veřejné budovy (např. tržiště, koloseum, univerzita, lázně), sochy, studny, fontány a další stavby, jež zvyšují působivost a úchvatnost vašeho města, nutnou kzískání přízně ostatních národů a nepřátel. Klasická realtimová strategie se tak částečně mění ve svoji budovatelskou sestřičku a k úspěchu vás dovede neustálé zvelebování vaší oblasti. Čas od času se některý kmen trhne a přijde s prosbou k vašim hradbám. U vás zkrátka musí žít!

    Naopak teror a mučení naznačují, že jste se rozhodli kráčet ruku v pařátu s ďáblem. Vlastním lidem postavíte nejlevnější chatrče, vystavíte mučírnu a rovněž se nevyhnete pravidelnému obětování. V tu chvíli přichází na řadu i trénování klasických pěšáků či lučištníků, stavba obléhacích strojů a získávání země zaslíbené brutální silou. Vojáci se rekrutují z vašich lidí, a tak je nesmíte všechny povraždit. Pro zlepšení ovládání je pak jednoduše komandujete v jednotlivých četách a z holobrádků s trochou taktizování postupem času vycvičíte bojem ošlehané válečné veterány. Do války navíc můžete povolat i zvíře, které nejen zvedne morálku ve vašich řadách, ale dokáže ničit hradby a drtit protivníky po desítkách. Boje jsou pastvou pro oči a skutečné orgie nastávají ve chvíli, kdy se do potyčky připlete i nepřátelské zvíře. Co takhle troufalce zbouchat stromem? Radost pohledět... [více v recenzi B&W2 v GameStaru 77]
Nejen recenzemi je herní magazín živ, takže se můžete těšit i na velké preview Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2 částečně čerpající z německého GameStaru. Pod lehce neurčitým názvem "Studená válka a voodoo z New Orleans" se skrývá článek o návštěvě v pražských Mindware Studios, kde se k vyzkoušení nabízely jejich hry Cold War a Voodoo Nights. Formou prvních dojmů se také seznámíte s UFO: Aftershock a Vietcongem 2. Z kompletního obsahu 77. čísla ještě lze zmínit hardwarové téma o přetaktování procesorů (Athlon 64, Pentium 4 & D) nebo informace o handheldu Sony PSP, kterému se mimochodem nedávno obsáhle věnoval Sector.
zdroj: GameStar

jd

Nejnovější články