GameStar 81 se Samem Fisherem a X3: Reunion
zdroj: tisková zpráva

GameStar 81 se Samem Fisherem a X3: Reunion

19. 1. 2006 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Dnes předplatitelům ve schránkách a zítra ve výlohách trafik se uhnízdí 81.

news zdroj: tisková zpráva číslo GameStaru, na jehož obálce nepříliš ochotně pózuje Sam Fisher ve vězeňském úboru a poutech na rukou, což má těm bystřejším z vás signalizovat velké preview Splinter Cell: Double Agent. Uvnitř časopisu mu alespoň dělá společnost Lara Croft, na jejíž nadcházející dobrodružství v Jižní Americe taktéž nahlédnete a její vyslanci z Crystal Dynamics v rozhovoru osvětlí, co vše tam slavnou hrdinku čeká. Na výlet do kosmu vás zase vezme autor rozsáhlé recenze obchodního/bojového simulátoru X3: Reunion (viz úryvek) a jako bonus přihodí kompletní mapu vesmíru. Dále kolegové vyřkli ortel nad tituly Gene Troopers, Onimusha 3, Hammer & Sickle, I-Ninja, Crazy Frog Racer, Dynasty Warriors 4, Crime Life, Žhavým létem 3 a půl, Úžasňákovými či Cestou kolem světa za 80 dní (kompletní obsah).
    Možností výdělku se v X3: Reunion nabízí hodně. Budete-li chtít, začnete se věnovat například mobilní těžbě z asteroidů, pátrání po hodnotných věcech z vraků a vesmírného harampádí nebo transportu pasažérů z jedné části galaxie do druhé. Co takhle nasednout do rychlé průzkumné lodi, toulat se vesmírem a hledat opuštěné koráby bez pilotů, které následně prodáte nebo sami využijete? Pokud si pořídíte potřebné upgrady, můžete dělat svoji práci a současně ovládat další obchodníky nebo bojové letky. Chvíli potrvá, než si zvyknete, že X3: Reunion není klasický akční vesmírný simulátor a ukrývá v sobě prvky strategie a RPG. Když tento fakt přijmete, stane se X-Universe vaším druhým domovem. Další zajímavou částí je stavba továren. Jakmile prokouknete ekonomiku hry a zjistíte, kde je velká poptávka po určitém druhu zboží, není nic lepšího, než vybudovat vlastní tovární komplex. Navíc máte možnost spojit několik továren dohromady, a jednoduše tak vyrábět i nějaký z top produktů. Ty potom vykupuje většina obchodních stanic a přísun milionů je na světě.

    Vzhledem k tomu, že ve vesmíru nejste sami a po X-Universe se pohybují piráti a nepřátelské rasy, musíte se postarat rovněž o bezpečnost vašich lodí a staveb. Na řadu tedy přijde neodmyslitelný boj, který se tentokrát pyšní příjemnějším ovládáním. Se základní lodí si dovolíte zaútočit i na několik pirátů najednou, ale jakmile postoupíte v příběhu nebo navštívíte vzdálené části galaxie, budete si muset pořídit lepší vybavení a speciální bojové lodě. Časem si zakoupíte policejní licence, začnete profesionálně likvidovat piráty, kšeftovat s jejich zabranými koráby a prodávat katapultované nepřátele do otroctví. Za zmínku stojí například i skenování nákladních prostor lodí v hraničních sektorech. Pašování je v X3: Reunion na denním pořádku, a tak o hříšníky není nouze. Lodě tříd M1, M2, M6 a TL navíc můžete nechat patrolovat v preferovaných sektorech a udělat z nich vlastní policejní hlídky, což je další způsob, jak zajistit bezpečnost... [více v recenzi X3: Reunion v GS 81]
Tématický článek se celkem logicky zaměřuje na nejočekávanější hity roku 2006 a v hardwarové rubrice se dočtete o souboji dvojádrových procesorů nebo skříních pro PC. Na DVD příloze GameStaru 81 se výjimečně nachází plná verze vrtulníkové střílečky Red Shark (2002) a také několik češtin (NFS: Most Wanted, Black & White 2, BF2: Special Forces aj.), které u žádného jiného časopisu nenajdete.
zdroj: GameStar

Nejnovější články