Gas Powered Games přebírá vývoj Age of Empires Online
zdroj: tisková zpráva

Gas Powered Games přebírá vývoj Age of Empires Online

25. 2. 2011 10:53 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Včera jsme vás informovali o oznámení nové hry studia Robot Entertainment Orcs Must Die! a...

Včera jsme vás informovali o oznámení nové hry studia Robot Entertainment Orcs Must Die! a takřka souběžně s tím vyšlo najevo, že Microsoft "odebral" Robotu vývoj chystané free-to-play MMO strategie Age of Empires Online a předal jej Gas Powered Games, což je studio, v němž dominuje hlavně Chris Taylor, a které nedávno pro změnu zmrazilo vývoj jiné RTS - Kings and Castles. Důvod, proč k tomu došlo, už nyní asi známe, Králové a hrady museli ustoupit potřebám hry, od níž si Microsoft slibuje mnohé. Znamená to ovšem, že se Robot Entertainment ve vývoji neosvědčil?

Po počátečních rozpačitých odpovědích se zdá, že ne. Lidé z Gas Powered Games jsou často outsourcováni (práce na zakázku pro jinou firmu na určité části hry, grafice, multiplayeru apod.) a na Age of Empires Online už částečně pracovali, zvláště na projektu add-onů. Potvrdil to i komunitní manažer Robot Entertainment, jemuž tento neobratně komunikovaný přesun způsobil nemálo vrásek na čele kvůli pověsti studia u veřejnosti.

„Takhle to bylo plánováno od začátku. Měli jsme tu pár kluků z Gas Powered Games už od podzimu minulého roku, aby se zacvičili. Tohle studio jsme zakládali s tím, že chceme produkovat vlastní, původní hry. To naplňujeme právě oznámeným Orcs Must Die! a o dalších hrách vás bude brzy informovat.“ Takže uvidíme, co zvládne tým Chrise Taylora do Age of Empires vložit ze sebe. Že na to mají kapacitu, už několikrát dokázali.

Nejnovější články