Gearbox by rád udělal další Duke Nukem, značku nekupoval jen kvůli Forever
zdroj: tisková zpráva

Gearbox by rád udělal další Duke Nukem, značku nekupoval jen kvůli Forever

15. 7. 2015 19:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak dopadl Duke Nukem Forever všichni víme. Že to stálo Gearbox spoustu prestiže a nejspíše i peněz také víme. Nicméně ačkoliv byste čekali, že raději Gearbox bude chtít nechat Duka spát, z obchodního hlediska je to krajně nelogické, když firma kupovala samotnou značku. Potvrzuje ti Randy Pitchford, který by rád viděl další hru s Dukem Nukemem, ovšem má to jeden háček. Gearbox jakožto vývojářské studio nemá kdy na hře dělat a taky by spíše tvorbu svěřil externímu studiu.

„Nepořídil jsem celou značku jsem proto, aby si lidi zahráli Duke Nukem Forever. To byla spíš daň, kterou jsme museli zaplatit, aby měl Duke Nukem budoucnost,“ vysvětluje Pitchford. Je to jen logické, protože tato značka bude rozhodně táhnout i přes rozpačitý stav Duke Nukem Forever. Jenže je škoda, že by se případného vývoje neujal přímo Gearbox.

„My jsme opravdu udělali nějaký vývoj konceptu,“ pokračuje šéf studia. „Problém je v tom, že Gearbox je nyní příliš zaneprázdněný. Rychlejší cestou by bylo, kdybychom si vybrali správného vývojáře, který by měl zájem a s ním bychom spolupracovali.“

V základu to není špatný nápad, při volbě správného studia by vše mohlo fungovat. Jenže když naposled Gearbox pracoval s jiným studiem, jednalo se o TimeGate Studios a onou hrou byl Aliens: Colonial Marines. Dá se čekat, že by se Gearbox případně držel v podobné cenové hladině a to nevěstí zrovna velkou produkci.

zdroj: Archiv

Nejnovější články