Ghost Recon Wildlands má 10 milionů hráčů, Ubisoft oznámil aktivní podporu hry i na další rok
zdroj: tisková zpráva

Ghost Recon Wildlands má 10 milionů hráčů, Ubisoft oznámil aktivní podporu hry i na další rok

4. 4. 2018 12:48 | Téma | autor: Adam Homola |

Ubisoft se svou aktivní podporou her po vydání nepřestává a do řady vedle For Honor a Rainbow Six Siege se teď hrdě postaví i taktická akce Ghost Recon Wildlands. Ta vyšla před rokem, sklidila velice slušné reakce a žila si svým životem. Ten po roce od vydání nekončí – naopak pokračuje vesele dál. Ubisoft totiž oznámil plánovaný druhý rok aktivní podpory Wildlands, který bude čítat updaty jak pro kampaň, respektive PvE, tak i pro PvP mód Ghost War.

Řada nadcházejících updatů nebude navíc jen pro platiče, ale několik velkých obsahových aktualizací dostanou všichni majitelé Wildlands, bez ohledu na to, zda si pořídí libovolný season pass. Bezplatné updaty budou v druhém roce života hry celkem čtyři, ponesou název Special Operations a ten první vyjde už 10. dubna.

Každý update Special Operations přidá do hry novou tematicky laděnou misi, nové předměty, výzvy, odměny a funkce, které si žádá komunita. V případě prvního Special Operations to znamená konečně možnost změnit svým AI parťákům oblečení. Parťáky si můžete oháknout do stejných hadrů, jaké máte k dispozici vy sami, a těch je už od vydání hry k mání víc než dost.

zdroj: Archiv

Vedle toho bude první Special Operations obsahovat také jednu novou misi do kampaně a několik nových výzev se svými speciálními odměnami. Update hru rozšíří také o nový PvP mód jménem Sabotage s pěti novými mapami, třídami a perky.

Season pass

Special Operations jsou pouze jednou částí druhého roku podpory Wildlands. Tou druhou je nově oznámený season pass pro druhý rok, jednoduše pojmenovaný Year 2. Ten vás vyjde na 30 eur a v jistém směru není nepodobný těm, které najdete třeba pro už třetím rokem podporovanou akci Rainbow Six Siege.

V praxi to pro majitele season passu znamená sedmidenní přednostní přístup k chystaným novým třídám pro PvP mód Ghost War, několik Customization Packs, čtyři bedny Special Ops a čtyři bedny Ghost War. S jejich pomocí si budete moct vyladit vzhled vojáků jak v kampani, tak v Ghost War.

10 milionů duchů

O prodejích Wildlands jsme toho moc nevěděli, když tedy pomineme často citovanou zprávu o velice úspěšném startu hry z poloviny minulého roku. Teď už víme, že se do virtuální Bolívie podívalo přes 10 milionů hráčů. Krásné a úctyhodné číslo, které nám toho ale zase tolik neřekne. Pravděpodobně totiž nejde o počet prodaných kusů a už vůbec ne o počet aktivních hráčů.

Wildlands se však očividně prodává a hru neustále hraje takové množství hráčů, že to Ubisoftu stojí i za druhý rok aktivní podpory a pokračující tvorbu nového obsahu.

Vývojáři na webu lehce rekapitulují první rok, během kterého hru podpořili třinácti velkými updaty v čele s Ghost War. Nezapomínají ani na těžkého Predátora a nabízí několik zajímavých čísel, na která se můžete podívat v infografice níže.

zdroj: Archiv

Druhý rok podpory, která pojede víceméně v podobných kolejích jako v roce prvním, nezní od Ubisoftu nijak nečekaně, nicméně pořád tu nemáme oznámení módu Battle Royale, který by do Wildlands sednul jako ulitý.

Ubisoft se svými plány na vlastní Battle Royale nijak netají a už loni naznačoval, že se něčeho takového dočkáme. Šéf firmy Yves Guillemot sice konkrétní hru nejmenoval, ale vzhledem ke struktuře, designu a jednotlivým prvkům Wildlands bych osobně očekával spíše oznámení módu Battle Royale právě pro bolivijské dobrodružství. Místo toho tu máme zprávu o dalším rozšiřování kampaně a PvP módu Ghost War, kde proti sobě stojí dva týmy o čtyřech hráčích.

Letošní E3 se ale pomalu blíží, a kdy jindy by mohl Ubisoft s velkou parádou vtrhnout na aktuálně ten nejvíc trendy herní píseček, kterému dominuje Fortnite a PUBG?

info_10m_grw_1080_clean_321475 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články