Gibbous kombinuje animovaný film s lovecraftovským hororem
zdroj: tisková zpráva

Gibbous kombinuje animovaný film s lovecraftovským hororem

15. 7. 2019 15:02 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

H. P. Lovecraft je sice mrtvý přes 80 let, herní svět ale jako by ho objevil teprve nedávno. Her, které ho alespoň zmiňují jako jednu z inspirací, pokud nebyl rovnou tou hlavní, je v posledních letech jak hub po dešti. Gibbous v téhle mírně homogenní hmotě hororových adventur volí alespoň trochu originální cestu: klasická 2D animace, drzá mluvící kočka… Ano, mluvící kočka.

Příběh začíná jako klasické vyšetřování – detektiv Don R. Ketype pátrá po zakázaném Necronomiconu, který se podle drbů šíří mezi šílenými kultisty městečka Darkham. Ale předtím, než se mu podaří tenhle výtisk najít, dostane se do rukou knihovníka Buzze Kerwana, který své kočce přičaruje magické schopnosti. Konkrétně schopnost mluvit. A ne zrovna mile.

Celé Gibbous je ručně malované a drží se klasické animační školy Walta Disneye. Adventura nabídne přes 60 různých prostředí a 70 plně namluvených postav, včetně jednoho záporáka, o jehož dabing se postará Doug Cockle, hlas Geralta z Rivie.

zdroj: Archiv

Vaším hlavním úkolem bude ovšem donutit cynickou kočičku zase přestat mluvit. Tvůrci se sice inspirovala klasickou lovecraftovskou atmosférou, Gibbous z dílny Stuck in Attic ovšem vzniká poblíž rodiště úplně jiné hororové legendy – hraběte Drákuly. Rumunská herní scéna nepatří k těm největším, máte tedy exkluzivní šanci do ní nakouknout.

Hra byla úspěšně zafinancovaná na Kickstarteru před třemi lety a původně měla vyjít už předloni, ale odklady se nevyhýbají ani ukecaným lovecraftovským kočkám. Pořád si ale můžete vyzkoušet demo, které vám spíš než aktuální stav hry předvede její grafický styl v pohybu. Plná verze pak vyjde 7. srpna na Steamu a na GOGu.

Nejnovější články