Gilbert opouští Double Fine a jde pracovat na muzikálním pirátském RPG
zdroj: tisková zpráva

Gilbert opouští Double Fine a jde pracovat na muzikálním pirátském RPG

12. 3. 2013 11:00 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ron Gilbert na svém blogu oznámil, že The Cave je hotová a přišel tedy čas pohnout se z Double Fine někam jinam. Což u něj není nic divného, on je takovým herním nomádem. Doslova píše: „Přišel čas odejít z Double Fine a naplánovat svůj další krok. Je tolik her, které je třeba nadesignovat. Chci poděkovat úžasným lidem v Double Fine za jejich tvrdou práci na The Cave. Bylo pro mě opravdovým potěšením pracovat s nimi ty uplynulé dva roky“.

 

To, že iOS platformy jsou pro malé nezávislé vývojáře stále lákavější potvrzuje i fakt, že další Gilbertova hra bude právě na tento systém. Bude na ní pracovat s Claytonem Kauzlaricem, který s ním stál u vzniku povedeného DeathSpanku. Vývoj prý zabere několik měsíců a samotná hra má úžasný a asi vše vysvětlující název: Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG. Za pár dnů se prý objeví první obrázky.


Odchod z Double Fine není pro spolupracovníky zjevně nijak překvapivý a neplánovaný. Tim Schafer už mu stihl na Twitteru popřát hodně štěstí a poděkoval za The Cave. Vzhledem k tomu, že Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG je Gilbertem brán spíše jako vedlejší projekt, bude zajímavé sledovat, jakou hru si vymyslí následně.

Nejnovější články