God of War vládne: je nejrychleji prodávanou exkluzivitou na PS4
zdroj: tisková zpráva

God of War vládne: je nejrychleji prodávanou exkluzivitou na PS4

4. 5. 2018 14:21 | Téma | autor: Adam Homola |

Ve studiu Sony Santa Monica bouchají šampaňské. Už jistě několikáté, protože kromě výborných recenzí se teď nový God of War setkal i s vřelým přijetím hráčům. Sony oznámila, že nového dobrodružství Krata a jeho synka se během prvních tří dnů prodalo přes 3,1 milionu kusů, jak se dočtete na PS Blogu.

Oficiálně tak jde o nejrychleji prodávanou exkluzivitu na PlayStation 4. Je to přitom jen pár měsíců, co jsme tu po zádech plácali prodejní úspěch taktéž výborného Horizon: Zero Dawn. Ten za první dva týdny prodal 2,6 milionu kusů a za první rok 7,6 milionu kusů.

Prestižní titul „nejlépe prodávaná nová značka na PlayStation 4“ ale Kratos Aloy nevezme – letošní God of War novou značkou samozřejmě není, a když odmyslíme remastery a kolekce, jde už o devátou hru série.

Stejně jako v případě Horizonu je to úspěch bez debat zasloužený. God of War dostal desítku nejen v recenzi na Games. Po víc jak stovce recenzí se Metascore na serveru Metacritic ustálilo na krásných 94 bodech ze 100 (Horizon má 89 bodů ze 100).

Na pozici lídra trhu musí Kratos ale ještě zamakat. Na trůnu nejprodávanějších PS4 exkluzivit totiž s největší pravděpodobností sedí Nathan Drake, jehož Uncharted 4 se prodalo jen v roce 2016 bezmála 9 milionů kusů, jak reportuje IGN.

God of War nemusí držet svůj působivý rekord dlouho. Sony má v záloze hned několik titulů, které mohou hranici 3 milionů prodaných kusů během pár dnů bez problémů atakovat.

Se vší úctou k tvorbě pana De Gruttoly si nemyslím, že zrovna blížící se Detroit: Become Human bude takhle velký trhák. Jenže už v září dorazí zatím pořád skvěle vypadající Spider-Man, který v těchto dnech řádí v megafilmu Avengers: Infinity War. A když se to nepodaří pavoučímu muži, mohlo by zabrat brutální pokračování The Last of Us: Part II nebo zatím stále pořádně nepředstavený akční open world Ghost of Tsushima. Nad Days Gone sice zatím pořád visí otazník, ale relativně jednoduché by to mohl mít Kojima, pokud tedy stihne vydat Death Stranding ještě na PlayStation 4.

Skvělé prodeje God of War už bohužel nezasadíme do širšího konzolového kontextu. Microsoft se sice před pár dny pochlubil taktéž „nejrychleji prodávanou novou značkou od Microsoft Studios na Xbox One“, kterou je Sea of Thieves. Nicméně Microsoft už několik let tají čísla prodaných kusů Xboxu One a nezveřejnil ani počet prodaných kusů rozporuplně přijatého Sea of Thieves. Co tedy v tomto případě znamená „nejrychleji prodávaná“, nevíme.

Nejnovější články