Godhood od tvůrců Reus vás nechá hrát si na boha, zkouší Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Godhood od tvůrců Reus vás nechá hrát si na boha, zkouší Kickstarter

1. 2. 2019 7:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Vývojáři z nizozemského Abbey Studios si vzpomněli na vyšlapanou cestičku, kterou za sebou nechaly strategické legendy jako Populous nebo Black & White, a zkouší své štěstí na Kickstarteru s budovatelským Godhood. Vytvořte vlastní náboženství, nechte svůj kmen růst, přesvědčte nevěřící, ale hlavně, hlavně přispějte na kampaň.

Nečekejte žádnou revoluční myšlenku, spíš pár originálních nápadů. Na začátku si můžete vybrat, čemu svou víru vlastně zasvětíte. Stanete se bohem války po vzoru Krata a budete vládnout hlavně silou? Taky můžete lakomě hromadit bohatství jako bůh prosperity, světit pole jako bohyně plodnosti nebo odměňovat nevinné a osvobozovat hříšníky. Jednotlivé vlastnosti půjdou i kombinovat.

Svým směřováním ovlivníte i své ovečky a jejich duchovní vůdce. Můžou ostatním pomáhat různými rituály, ale nemáte je tak docela pod kontrolou, mají svou vlastní hlavu. Musíte je utvrzovat v jejich víře, aby plnili vaši vůli. Sami se můžete stát buď milosrdným božstvem, nebo proslulým kruťasem, obojí vám odemyká speciální chrámy, rituály a božské schopnosti.

zdroj: Archiv

Samozřejmě musíte počítat s tím, že budete o pozornost soupeřit s ostatními bohy, takže se připravte na pořádné náboženské války svých poddaných, ale i na tahové souboje s RPG prvky proti bohům. Ne všechny musíte vyhrát hrubou silou, někdy jsou pera a moudrá slova silnější než meče. Můžete jim taky zkusit vyhrožovat, nebo jim dokonce zazpívat.

Svět Godhood je procedurálně generovaný a potkáte v něm i cizí kmeny, které byste se měli snažit konvertovat na váš styl vidění světa. Budete nacházet i tajemné artefakty a magické předměty, jež by vám v tom mohly pomoci. Postavu svého boha si budete moct do detailů přizpůsobit, včetně barvy vlasů, kůže nebo délky roucha.

Hra se zdá být z dostupných materiálů celkem v pokročilé fázi vývoje, tvůrcům ale chybí 50 000 eur na její dokončení. Přispět jim můžete buď v kickstarterové kampani, nebo to nechat na ostatní a počkat si na předběžný přístup, který Abbey Studios plánují už na květen.

Godhood by plnohodnotně měl vyjít do konce letošního roku a tvůrci prý mají navymýšlená DLC na roky dopředu.

Nejnovější články