GOG musel propouštět a situace ve firmě je prý „beznadějná“. Anebo taky ne
zdroj: tisková zpráva

GOG musel propouštět a situace ve firmě je prý „beznadějná“. Anebo taky ne

26. 2. 2019 16:47 | Téma | autor: Adam Homola |

Není to tak dávno, co jsme tu měli zprávu o propouštění v Activison Blizzard. Teď tu máme další takovou, byť ve výrazně menším měřítku. Řeč je o polské digitální distribuci GOG, které se prý zase tolik nedaří, v černých číslech se drží zuby nehty a musela propouštět. Anebo taky ne. Respektive propouštění už máme potvrzeno oficiálně, nicméně GOG má do případného krachu pravděpodobně daleko.

Na jedné straně je totiž „jedna paní povídala” a na druhé jsou fakta. Pravda může být někde mezi, každopádně na základě aktuálního reportu Kotaku víme, že GOG skutečně propouštěl. Jason Schreier (kdo jiný...) totiž přišel s nepříjemnou zprávou: GOGu se prý nedaří, musel propouštět a za několik posledních měsíců měl obchod co dělat, aby se nepropadl do mínusu. Prý bylo všechno super, až to najednou ze dne na den bylo špatné.

Alespoň tak Schreier tlumočí jednoho nejmenovaného bývalého zaměstnance GOG, který situaci ve firmě popisuje jako „beznadějnou“. Oficiální stanovisko zástupce GOG propouštění potvrzuje: „Propouštění lidí není nikdy jednoduché. Od října 2018 probíhá reorganizace některých týmů, což vyústilo v uzavření zhruba tuctu pozic minulý týden. Zároveň jsme ale od té doby nabrali téměř dvojnásobek nových lidí a momentálně máme dvě desítky otevřených pozic,“ napsal pro Kotaku zástupce firmy.

Při pohledu na stránku gog.com/work je na první pohled vidět, že firma skutečně nabírá. V době psaní textu hledá GOG jedenáct lidí do vývoje, jednoho člověka do QA, čtyři lidi do IT, čtyři do PR a marketingu, jednoho do HR a jednoho do produktu. To, společně s informací o náboru téměř čtyřiadvaceti nových lidí za posledních několik měsíců, kreslí výrazně jiný obrázek než ten, který Schreierovi popisuje anonymní bývalý zaměstnanec.

GOG se tak sice musel s několika zaměstnanci rozloučit, nicméně nevíme, o jaké pozice šlo, stejně jako neznáme detaily reorganizace týmů, natož důvody pro zrušení konkrétních pozic. Bez znalosti těchto a dalších detailů mi přijde zbrklé i nezodpovědné spekulovat nad případnými finančními problémy firmy. Obzvláště pokud se zvěsti zakládají na vyjádření jediného propuštěného zaměstnance, jehož výpověď z části rozporuje jak oficiální vyjádření firmy, tak veřejný nábor desítek dalších zaměstnanců.

Pravda může být samozřejmě někde uprostřed, nebo klidně i na straně onoho anonymního bývalého zaměstnance, nicméně řada dalších faktorů tomu v tuto chvíli nenasvědčuje.

Nejnovější články