Grafik Obsidianu pracuje na remaku Star Wars: Dark Forces
zdroj: tisková zpráva

Grafik Obsidianu pracuje na remaku Star Wars: Dark Forces

18. 3. 2019 12:46 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Jason Lewis, jeden z tvůrců prostředí z Obsidian Entertainment, má takový zvláštní koníček, respektive vedlejší umělecký projekt. Před pár lety si po večerech vymodeloval tatooinský přístav Mos Eisley a když už byl v tvůrčím procesu, rozhodl se zasadit do něj celou hratelnou ukázku v Unreal Enginu 4. Můžete se tak vydat na procházku vstříc nové naději.

Star Wars: Dark Forces je střílečka z pohledu první osoby z roku 1995 od Lucasarts a samotná lokace Mos Eisley v ní ani není, je ale tím prvním místem, které měl Jason hotové a rozhodl se ho ukázat světu.

Jeho projekt je navíc zatím jen hratelné demo bez nepřátel, kde se můžete procházet, prohlédnout si třeba útroby Millennium Falconu, pohladit R2D2 a procvičit si dovednosti s blasterem na nějakých neživých terčích.

Mos Eisley zdroj: tisková zpráva   Mos Eisley zdroj: tisková zpráva

Youtuber BlueDrake42, který na tenhle projekt upozornil, v popisku videa varuje, aby si fanoušci demo stáhli, než se Disney postará o jeho zmizení z povrchu internetu. Což by se velmi snadno mohlo stát, majitelé licencí jsou na podobné výtvory dost hákliví.

EA v minulosti nechala zaříznout třeba fanouškovskou náhradu Battlefrontu 3 s názvem Galaxy In Turmoil, kterou autoři plánovali distribuovat přes Steam, byť zdarma. Problémem tehdy byla stále platná smlouva mezi Lucasfilm a Electronic Arts, která má exkluzivní práva na vydávání her ze světa Star Wars. Autory nezachránilo ani odvolávání se na tvůrčí svobodu ve smyslu parodie. 

Projekt na Steamu stále najdete, ale už bez stormtrooperů či jakékoliv zmínky o Hvězdných válkách. K Battlefrontu ho tak má pojit pouze hratelnost. Autor sice na remaku Dark Forces také neplánuje vydělávat a tvoří ho pouze ve volném čase z čistého nadšení, to ale korporáty ani v nejmenším nezajímá a snadno by ho mohl potkat velmi podobný osud.

Stejně jako v případě kluzákové honičky z minulého týdne byste si tak měli se stahováním pospíšit, pokud plánujete výlet na Tatooine. Anebo se alespoň podívejte na video BlueDrakea42.

Tvůrce remaku Jason Lewis se o další koncepty a podrobnosti z vývoje dělí na umělecké sociální síti ArtStation, kde také shání posily v podobě vývojářů, kteří kupříkladu rozumí modelování a animování postav.

Nejnovější články