GTA V prodalo 110 milionů kopií, RDR 2 překročilo 24 milionů
zdroj: tisková zpráva

GTA V prodalo 110 milionů kopií, RDR 2 překročilo 24 milionů

14. 5. 2019 13:24 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Závratná čísla kopií her od Rockstaru jsou nyní ještě závratnější. Sice se v nich sčítají digitální kopie s těmi, které se poslaly do kamenných obchodů (a tedy ne nutně prodaly), v celkovém součtu ale budou naskladněné krabičky spíš zanedbatelným podílem. Zatímco růst Red Dead Redemption 2 od podzimu trochu zpomalil, Grand Theft Auto 5 se na 100 milionech nezastavilo a nevypadá to, že by nějaké zastavování mělo v nejbližší době v plánu

O své prodejní úspěchy se včera podělil vydavatel Take-Two v hovoru pro investory, kde shrnul jak poslední kvartál, tak i celý uplynulý fiskální rok. Red Dead Redemption 2 podle posledních zpráv z února prodal 23 milionů kopií a za poslední čtvrtrok si připsal jen něco málo přes milion, GTA V oproti tomu od konce minulého roku prodalo dalších deset milionů. Slušné.

Páté Grand Theft Auto je na trhu přes šest let a vyšlo na pěti různých platformách. I tak je ale trochu fascinující, že stále ještě existují lidé, které zajímají hry a doteď ho nevlastnili. Samozřejmě ho živí aktivní multiplayer – ten se v případě westernu zas tolik neuchytil, byť Take-Two tvrdí, že si vede lépe, než ve stejné fázi u GTA. Minimálně finančně.

Popularitu PC verze GTA Online dost snižuje přítomnost cheaterů, které Rockstar zrovna dvakrát aktivně nebanuje a nemají proto důvod k zakládání nových účtů a nakupování dalších kopií. Je to zkrátka záhada!

Záhadou je zatím stále i eventualita, zda se Red Dead Redemption 2 objeví na PC. Spekulace a doufání se objevily před vydáním i po něm, půl roku po konzolové premiéře ale stále nemáme žádné oficiální zprávy. Což je pro některé investigativce o to větší důvod se do víru fantazírování vrhnout.

Na Redditu momentálně frčí teorie čerpající z životopisu jednoho z programátorů Rockstar Leeds na LinkedIn. Nan Ma tam totiž uvádí, že se kromě všemožných verzí L.A. Noire a GTA V podílel právě i na Red Dead Redemption 2, a to pro PlayStation 4, Xbox One a PC. Vývojář tuhle informaci po šokujícím odhalení sice už odstranil, ale fanouškovské teorie běží dál. V nějaké fázi vývoje navíc prototyp skutečně existovat mohl, jen se s ním Rockstar z nějakého důvodu třeba rozhodl nejít na trh.

Objevily se taky záběry z grafického nastavení pro počítače, poněkud specifického, které kdosi navíc ovládal myší. Jeden švédský obchod zase krátce nabízel PC verzi hry.

Rozhodně se nedá říct, že by pro Rockstar případná investice do portu nebyla rentabilní – GTA V se v žebříčku nejprodávanějších her na Steamu drží od svého vydání prakticky až doteď. Ohledně oznámení PC verze Red Dead Redemption 2 vám ale stále nezbývá nic jiného než být trpěliví.

Nejnovější články