HádejHru: otestujte své znalosti RPG série Gothic
zdroj: tisková zpráva

HádejHru: otestujte své znalosti RPG série Gothic

28. 5. 2016 17:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jak je možné, že na první pohled nenápadné RPG od neznámého týmu a z malého německého městečka dokázalo v našich končinách způsobit takový poprask? A schválně píšeme „v našich končinách“, protože za velkou louží se Gothic hry nikdy tolik neprosadily. Proč? Možná právě proto, že byly natolik středoevropské. Známá příroda, cynický hlavní hrdina, architektura jako z českých pohlednic… Co domácí hráči zbožňovali, západní hráči neoceňovali. Také rádi vzpomínáte? A opravdu si to ještě všechno pamatujete? Schválně si zkuste následující kvíz.

Hry ze série Gothic umí být pěkně náročné. Kupříkladu pouštět se do datadisku Night of the Raven bez dobré znalosti základní verze Gothic II může být více frustrující, než přesvědčovat fanoušky The Elder Scrolls o tom, že Gothic je lepší. (Anebo obráceně? To už necháme na vás…) Je tedy nasnadě, že ani náš tematický kvíz vás nebude šetřit. Neptáme se vás sice, kolik drápů a zubů padá z mrtvého chňapavce, ale abyste prolezli bez ztráty kytičky, budete muset prokázat velmi slušnou úroveň „gothických“ znalostí.

gothic kviz zdroj: tisková zpráva

Otázky reflektují popularitu a kvalitu jednotlivých dílů série, čímž chceme říct, že většina se točí kolem jedničky a dvojky. Na trojku se ptáme už jen párkrát a do Arcanie si pouze jednou škodolibě šťouchneme, protože tzv. Gothic IV koneckonců ani nelze považovat za řádné pokračování série. Tak vítej zpět na ostrově Khorinis, bezejmenný hrdino!

Nejnovější články