HádejHru: otestujte své znalosti série Doom v našem kvízu
zdroj: tisková zpráva

HádejHru: otestujte své znalosti série Doom v našem kvízu

20. 5. 2016 19:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Dokážete pojmenovat všechny zbraně, monstra i levely? Víte, kdo za vznikem hry stojí, kdy vyšla, a na jakých platformách? V nedávném kvízu jste si mohli otestovat znalosti o všech klasických střílečkách, a v následujícím kvízu si můžete vyzkoušet, jak dobře znáte sérii Doom a všechno, co je s ní spojené.

Střílečky se sice od dob prvního Dooma výrazně změnily, ale pod vrstvami nových systémů, snah o vyprávění příběhu a jiných inovací stále tepe srdce Dooma. Pořád máte za úkol dostat se z bodu a do bodu b a cestou zlikvidovat všechno, co vám přijde do cesty. Ne nadarmo se také first-person střílečkám dlouhá léta říkalo, alespoň v naší krajině, "doomovky". Ta doba už je sice pryč, ale Doom je tu pořád s námi. Nebo spíše opět s námi. A než se do hraní nového dílu pustíte, můžete si vyzkoušet, jak dobře vlastně sérii znáte.

doom poutak zdroj: tisková zpráva

Doom II vyšel rok po jedničce a přes minimum inovací slavil úspěch. Publikum bylo hladové po další akční jízdě a stačil mu přístup "více všeho" - více zbraní, levelů i monster.

Doom 3 pak vyšel po dlouhých 10 letech a nevyhnul se lehké kontroverzi, protože se tvůrci snažili střílečku zkombinovat s hororem. Krom jiného se snažili vyprávět příběh a do hry proto přidali několik postav, které hráči poskytly klíčové informace. Možná právě kvůli tomu nepovažují někteří hráči trojku za plnohodnotného následovníka prvních dvou dílů. Tím se až nyní stává čtvrtý díl bez číslovky. Čekání na jeho vydání mělo vyplnit vydání Doom 3: BFG Edition, ale šlo pouze o plácnutí do vody.

zdroj: Archiv

Doom to zkusil i v Hoollywoodu, ale filmová adaptace téhle akční pecky neuspěla komerčně, ani kriticky. Nezachránil ho ani Dwayne „The Rock“ Johnson, ani first person pohled, ani pomrknutí na fanoušky her. Reputaci značce tak napravuje až aktuální Doom, který se vrací zpátky k rychlé, brutální a svižné akci, jak se můžete dočíst v recenzi.

Své znalosti o dalších hrách si můžete otestovat na HadejHru.cz

Nejnovější články