HádejHru: otestujte své znalosti série Tomb Raider
zdroj: tisková zpráva

HádejHru: otestujte své znalosti série Tomb Raider

23. 4. 2016 14:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Na herním poli bychom nenašli příliš mnoho sérií s podobně pestrou historií jakou má Tomb Raider. Na původní hře pracovalo jen šest vývojářů, přičemž jeden z nich, Toby Gard, měl za úkol vytvořit hlavní hrdinku. Co na tom, že se nejdříve jednalo o muže, a když Gard konečně přišel s ženskou hrdinkou, nejmenovala se nejdříve ani Lara Croft. Znáte původní jméno hrdinky série Tomb Raider? Kterou slavnou filmovou postavou je inspirovaná? Tyto a další otázky vás čekají v našem kvízu, který otestuje vaše znalosti nejenom videoherní série Tomb Raider, ale všeho, co se značky týká.

Člověk totiž snadno zapomene, že Tomb Raider není jen herní značka. Lara Croft se podívala i na stříbrné plátno - rovnou dvakrát a v podání Angeliny Jolie. Bohužel nešlo o kdovíjak povedené snímky a tak ten další vyhlížíme raději opatrně. Spekuluje se totiž, že by si Laru mohla zahrát mladičká Daisy Ridley, kterou ještě minulý rok nikdo neznal. Pak ale dostala hlavní roli ve Star Wars: Síla se probouzí a nabídky na zajímavé role se jí na stůl jen hrnuly.

Jestli bude filmovou Larou právě Ridley, teprve uvidíme. Pro běžné filmové publikum by to byl asi větší tahák než herečka Camilla Luddington, která Laru v posledních hrách dabuje. Nový Tomb Raider film je ale pořád hudba daleké budoucnosti. Raději si tak vyzkoušejte, jak dobře se orientujete v minulosti a současnosti značky Tomb Raider...

tomb raider hadejhru kviz zdroj: tisková zpráva Své znalosti o dalších slavných sériích, žánrech, nebo retro hrách si můžete otestovat na HadejHru.cz

Abychom vás ale nehodili s kvízem do vody a nenutili plavat, dáme si malé a opravdu rychlé Tomb Raider opáčko. První tři díly z devadesátých let vytvořili pro hráče modlu, pro vydavatele zlaté prasátko. Pak šla ale kvalita série povážlivě dolů, a až v Tomb Raider: Legend se hráči dočkali dalšího reprezentativního dílu.

Legend zkrátka pozvedl sérii zase směrem nahoru, kde ji udržel jak remake jedničky Tomb Raider Anniversary, tak Tomb Raider: Underworld. Zpátky do opravdové první ligy dostal Laru až pár let starý reboot série s prostým názvem Tomb Raider. Lehké survival prvky spojené se spektakulárními akčními scénami a obecně dobrou hratelností u hráčů i kritiků zabodovaly a slavná archeoložka byla oficiálně zpátky. Konečně mohla vystoupit ze stínu Nathana Drakea a znovu atakovat nejlepší příčky hodnocení. Následně to potvrdil i zatím poslední díl Rise of the Tomb Raider, který prakticky všechny jeho prvky vyladil, vylepšil a posunul zase o kousek dál.

Nejnovější články