HádejHru: otestujte své znalosti StarCraft série v našem kvízu
zdroj: tisková zpráva

HádejHru: otestujte své znalosti StarCraft série v našem kvízu

30. 3. 2016 19:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Hlavní příběh série StarCraft uzavřel po sedmnácti letech datadisk StarCraft II: Legacy of the Void, ale tvůrci z Blizzardu si připravil pro hráče ještě jednu specialitku: dodatečné mise Nova Covert Ops. Tvůrci je vydají ve třech balíčcích a první už je čerstvě venku. Než se do něj pustíte, proč si neotestovat, co všechno si ze StarCraft univerza pamatujete, v našem zapeklitém kvízu?

Technicky vzato má za sebou StarCraft jen dva díly, ale společně s datadisky to už čítá pěkných pár hodin příběhového obsahu, který je pochopitelně jen špičkou ledovce. Hlavním tahounem série je multiplayer, který se stal v Jižní Koreji téměř národním sportem.

Byl to také StarCraft, který do značné míry vyšlapal cestu esportům a zapomínat nesmíme ani na pomyslné položení základů dnes tolik populárního žánru MOBA her. Mapu Defense of the Ancients (DotA) byste sice hledali správně ve Warcraft III, ale prapočátek najdete právě ve strategické sci-fi StarCraft z roku 1998. A to se hře ještě před vydáním (a nepřekvapivě…) o hře posměšně hovořilo jako o sci-fi kopírce WarCraftu.

Ostatně, dejte si náš kvíz a uvidíte sami, jestli si tyhle a další věci pamatujete. Pokud ne, můžete si základní znalosti StarCraftu oživit a před Nova Covert Ops si doplnit vzdělání:

starcraft hadejhru kviz zdroj: tisková zpráva Své znalosti o dalších slavných sériích, žánrech, nebo retro hrách si můžete otestovat na HadejHru.cz


Pokud přivřeme oči nad bonusovou kampaní The Founding of Durotar pro Warcraft III: The Frozen Throne, je Nova Covert Ops první DLC tohoto typu pro jakoukoliv hru od Blizzardu. Zájemcům nabídne balík nových singleplayerových misí, které se budou hrát trochu jinak. Z klasického StarCraftu II jsme sice zvyklí na spoustu misí bez základen a s hrdinskými jednotkami, ale v Nova Covert Ops by měla být přítomnost podobných misí ještě výraznější.

Na rozdíl od bonusové kampaně pro třetí WarCraft si za Nova Covert Ops zaplatíte, ale na oplátku dostanete devět misí s oblíbenou Novou v hlavní roli, dále nové mechaniky, zbraně, technologie a spoustu dalších věcí. V rámci StarCraftu jde o unikátní rozšíření, jehož ekvivalent nelze hledat ani v dnes už téměř zapomenutých přídavcích Retribution a Insurrection pro první díl.

zdroj: Archiv

Nejnovější články